Acum citesti
Dinamo BikeXpert Racing Team la final de sezon 2017

Sezonul competițional 2017 s-a încheiat, iar echipele își numără reușitele. Dinamo BikeXpert Racing Team ne-a trimis un comunicat de presă cu privire la acest subiect. Însă înainte de detaliile respective, Cătălin Sprînceană – team managerul echipei, ne povestește despre Vlad Dascălu, un ciclist cu potențial enorm, despre care am povestit și în 2016 când s-a alăturat echipei.

În 2016 Răzvan Jugănaru – antrenorul echipei, însoțește lotul național la mondialele de XCO de la Nove Mesto unde îl cunoaște pe Vlad. Ma suna imediat de acolo si imi spune ca vede in el un mare potential si o personalitate deosebita, marcata de bun simt, principii si responsabilitate. Apoi, la Campionatele Nationale de la Deva il cunosc si eu si mi se confirma cele spuse de Razvan. Cred ca echipa noastra l-a si ajutat sa faca o pana in penultima tura.

Trec lunile si ma tot gandesc, perpelindu-ma noaptea la Vlad, ca o posibila varianta pentru Dinamo-BikeXpert Racing Team, dar totusi imi dau seama ca va fi greu financiar, pentru ca el locuieste in Spania, iar drumurile si calendarul sau diferit, ne-ar costa o avere pe care nu o avem. Incerc sa nu-mi pun bariere in minte si prin decembrie, discut cu Mircea Florescu – finantatorul echipei, si il conving sa-l sustina cu 2 biciclete, asumandu-mi riscul financiar de al coopta in echipa. Imediat Vlad imi raspunde bucuros la invitatie, mai ales ca nu avea alte oferte

In restul lunii decembrie si in ianuarie am turat motoarele pentru a suplimenta bugetul echipei, fiind constient ca aducerea lui Vlad nu va fi ieftina. Motivati, reusim sa conturam pentru 2017, un buget cu cca. 30% mai mare decat cel din 2016 si in Februarie il aducem pe Vlad in Turcia pentru a face cunostinta cu echipa. De atunci ne-am planificat calendarul pentru 2017 si in scurt timp, cu beneficiile unui relax financiar si tehnic, Vlad incepe sa confirme, in Spania.

A doua provocare a venit dupa primul sau loc 5 in Cupa Mondiala, in Andora cand, in cateva ore a trebuit sa gasim solutii sa plece la urmatoarea etapa din Elvetia, deplasare neprogramata in calendarul nostru. Vlad trebuia sa aiba continuitate. Asadar ne agitam din nou pentru bani, dar reusim sa-i platim etapa din Elvetia si o parte pentru etapa din Italia, o mai mare parte fiind suportata de FRC, ca si in cazul Campionatului Mondial din Australia. Gasisem resurse si pentru etapa din Canada, dar din pacate a fost prea din scurt pentru obtinerea vizei.

Odata cu toate rezultatele lui Vlad,  ne-am dat seama ca vor veni si ofertele de la echipe mari, asa ca din luna August m-am resemnat si mi-am asumat ca va trebui sa-i permitem lui Vlad trasferul la o echipa mare, chiar daca nu-mi pica bine. Recunosc ca l-am mai vazut pe Vlad alaturi de noi inca un an.

Ma bucur nespus ca l-am avut pe Vlad Dascalu alaturi de echipa noastra si ca a reusit sa stea in preajma riderilor nostri pe care sigur i-a inspirat.  Sunt convins ca il vom mai avea la start in Romania sub tricoul echipei nationale, pentru ca cel putin colaborarea mea cu el ramane in cadrul FRC.

Revenind la rezultatele importante ale echipei din acest sezon:

  • 4 titluri de Campion National;
  • 7 titluri de Vicecampion National;
  • De 3 ori locul 5 in Cupa Mondiala;
  • Locul 9 la Campionatul European;
  • 3 cupe nationale castigate (Ede Molnar la XCO, U23, Karina Bonta la XCM, Elite F si Attila Madaras la CX, Elite).
  • 3 concursuri de ciclism organizate (Maratonul Vinului – Urlati; BikeXpert Alpine Challenge – Pucioasa si Bucuresti MTB Race);
  • 123 de competitii la care am luat startul, in toate colturile tarii, de multe ori si in 3 zone geografice in acelasi week end;
  • Peste 400 de podiumuri.

De asemenea, ne bucuram ca prin concursurile organizate am reusit sa ne implicam social cu donatii catre MagiCamp – tabara pentru copii cu afectiuni oncologice, de langa Pucioasa) si Fundatia Bucuria Ajutorului – centrul de zi de la Urlati, pentru copii care provin din familii aflate in dificultate).

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 + 1 =