Acum citesti
Încep înscrierile proiectelor pentru ”Bikeathon Țara Făgărașului” 2018

S-a dat startul înscrierilor de proiecte pentru cea de-a cincea ediție a concursului caritabil de ciclism, ”Bikeathon Țara Făgărașului”, o platformă de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului. Proiectele pot acoperi domenii diverse, precum: educație și tineret, sănătate și terapii speciale, dezvoltare personală și integrare socială, sport, mediu și ecologie, cultură și artă, etc. Pot aplica organizații non-profit, grupuri de inițiativă (o echipă, un grup informal de cetățeni/membri ai comunității care împărtășesc un interes, o pasiune sau o preocupare pentru un subiect legat de viața în comunitate, pe care vor să‐l promoveze în spațiul public), școli, licee sau companii, care pot înscrie proiectele pe platforma- http://bikeathon.fundatiactf.ro, la secțiunea ”Proiecte – Înscriere proiect”. Perioada de înscriere a proiectelor se încheie pe 28 februarie 2108.

În urma validării și a unei selecții făcute de către o comisie FCTF, proiectele vor fi prezentate pe site, iar obiectivul de atragere de fonduri recomandat pentru un proiect este de minim 2.000 de lei.

Companii, ONG-uri, persoane fizice, tineri si mai puțini tineri, își unesc forțele, propun proiecte pentru comunitate sau pedalează pentru a obține fondurile necesare implementării acestora. ”Bikeathon” este un eveniment unde comunitatea interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.

Evenimentul cuprinde mai multe etape:

  • Propunerea proiectelor: 29 ianuarie – 28 februarie 2018. Fiecare proiect validat trebuie să-și înscrie minim un biciclist în competiţie. Toate proiectele care vor atinge targetul de fundraising de 1.000 lei până la data de 1 mai 2018, se califică automat pentru a participa la evenimentul sportiv ”Bikeathon Țara Făgărașului” din 9 iunie 2018.
  • Înscrierea bicicliștilor în cursă: 5 martie– 30 mai 2018 pe platforma fundatiactf.ro. Ei își aleg un proiect pe care îl susțin prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători (donatori) care împărtășesc aceeași dorință.
  • Înscrierea susținătorilor (donatorilor) care susţin biciclistul sau cauza preferată, contribuind cu o sumă fixă: 8 martie – 30 iunie 2018 pe site: http://bikeathon.fundatiactf.ro/inscriere-sustinatori/, sumă ce va fi apoi redirecționată către cauza pentru care se pedalează.

De asemenea, companiile pot alege să mobilizeze un număr cât mai mare de angajați să participe la cursele de la Bikeathon, donând o sumă de bani pentru fiecare dintre aceștia. Fiecare echipă de proiect și biciclist fundraiser îşi va dezvolta campanii de atragere de fonduri  pentru proiectul propus, iar acestea vor fi validate de către echipa de organizare ”Bikeathon”.

Ziua cea mare este 9 iunie 2018, când se va da startul celor 4 curse din cadrul ”Bikeathon”, din fața Cetății Făgăraș: cursa de 72 de kilometri, cursa de 46 de kilometri, cursa de 22 de kilometri și cea de 10 kilometri. De asemenea, se va organiza ca în fiecare an, Cursa pentru copii, desfășurată în jurul Cetății Făgăraș.

Prima ediție ”Bikeathon” s-a petrecut în 2014 și a crescut exponențial de la an la an, obținând până acum următoarele rezultate: 52 de proiecte finanțate, 1.416 donatori, 175.000 lei- suma mobilizată, 1.783 de bicicliști, 323 de voluntari, 15.591 de kimlometri pedalați. Cel mai tânăr concurent Bikeathon a avut 3 ani, iar cel mai vârstnic 69 de ani, astfel încât vârsta nu reprezintă un obstacol în regulamentul de înscriere al competiției.

“Bikeathon-ul a fost o experinţă superbă! Făgăraşul a prins viaţă prin sport şi generozitate! A fost un eveniment care m-a inspirat că suntem mulţi care nu doar ţinem la comunitatea nostră, ci chiar contribuim ca lucrurile să meargă mai bine. ” – Ştefan Cibian, participant

Organizatorul evenimentului, Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, construieşte o platformă de gestionare a donatorilor şi a plăţilor şi finanţează apoi fiecare proiect cu sumele strânse pentru el.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului este o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, care identifică, promovează și finanțează inițiative și proiecte ale comunității făgărășene, contribuind astfel la dezvoltarea locală. Fondurile sunt colectate, administrate și distribuite transparent prin intermediul burselor sau a granturilor. În același timp, FCTF pune la dispoziția companiilor care doresc să se implice în comunitate, servicii de consultanță pentru identificarea domeniilor pe care acestea le pot susține și a mecanismelor prin care pot contribui la dezvoltarea comunității. De la înființarea FCTF, în iunie 2013 și până acum, au fost oferiți 874.643 de lei, prin finanțări nerambursabile, pentru 324 de proiecte și 185 de burse.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 5 =