Acum citesti
Investiții de 1 mil euro la Bikepark Leogang

Multe s-au întâmplat înainte de Campionatele Mondiale UCI Downhill Mountain Bike 2020 în Saalfelden Leogang. Regiunea investește peste un milion de euro în infrastructura dedicată bicicletelor mtb. Rezultatul investiției se vede în patru noi trasee și un pumptrack de 5000 m2 care include un jump și o linie nouă dirt jump. Sezonul 2019 se deschide și cu o nouă gondolă – Steinbergbahn, care va duce mtb-iștii și turiștii pe vârful muntelui Asitz. Cu așa multe schimbări locul capătă și un rebranding. Așadar, din 2019 bikepark-ul austriac se va numi The Epic Bikepark Leogang.

foto Klemens König

Steinberg Line și Antonius Trail, două din cele patru noi trasee, sunt construite în interiorul bikeparkului și ambele vor fi deschise la începutul sezonului 2019. Celelalte două, Forsthof Trail și Schwarzleo Trail, sunt singletrail-uri construite manual fiind localizate în afara bikeparkului Leogang, mărindu-se astfel suprafața bikeparkului.

Pe lângă noile trasee, The Epic Bikepark Leogang va găzdui și câteva din cele mai importante competiții din lume. Festivalul Out of Bounds, care include Cupa Mondială Mercedes-Benz UCI Downhill Mountain Bike, va avea loc între 7 și 9 iunie 2019, iar a doua ediție a evenimentului BIKE Festival Saalfelden Leogang va avea loc între 13 și 15 septembrie.

Steinberg Line by FOX

Pornind tocmai din vârful bikeparcului, poteca lungă de 10 km șerpuiește prin păduri până jos în vale la 969 m altitudine. Noua linie, cu numeroasele sale viraje și contrapante și o pantă medie de 9%, est ideală pentru familii sau începători.

Steinberg Line by FOX – foto Klemens König

Însă și cei avansați se pot bucura de noul traseu, mulțumită celorlalte obstacole mai avansate. Cert este însă că toată lumea se va bucura de peisajele perfecte de la Leoganger Steinberge.

Steinberg Line by FOX – foto Moritz Ablinger

Antonius Trail

Poteca Antonius este cu adevărat pentru riderii cărora le plac traseele dificile și tehnice. Poteca naturală, îngustă și solicitantă începe la doar câțiva metri după intrarea în traseul Flow Link deja existent. După ce șerpuiește prin pădurea deasă de-a lungul a 1,4 km cu 169 m diferență negativă de nivel, traseul se unește cu Steinberg Line by FOX.

Antonius trail – foto Moritz Ablinger

Schwarzleo Trail

Traseul Schwarzleo este un singletrail construit manual (dificultate S1-S2), care pornește puțin deasupra hotelului Forsthofalm și duce mtb-iștii în valea Schwarzleo. De-a lungul celor 1,8 km sunt construite mai multe elemente de Northshore, switchback-uri tehnice și multe secțiuni lungi și cursive. La jumătatea traseului se ajunge într-un luminiș de unde vei avea o panoramă superbă asupra văii Leoganger Steinberge.

Schwarzleo trail – foto Moritz Ablinger

Cel mai ușor mod de a ajunge la startul potecii este să urci de la stația de jos a cablului Asitz, 230 m până la hotelul Forsthofalm, urmând traseul LE 01| Forsthofalm-Route. Cei care mai au energie după ce au dat linia, pot urca înapoi pentru a încerca și noua Forsthof Trail.

Forsthof Trail

Forsthof este un singletrail construit manual despre care se spune că s-ar afla la el acasă în Middle Earth din Lord of the Rings. Trecând pe lângă stânci înalte și traversând mai multe pârâuri, noua potecă lungă de 2 km duce riderii prin “pădurea fermecată”, înapoi în vale. La fel ca Schwarzleo Trail și Forsthof Trail începe imediat în vecinătatea hotelului Forsthofalm la care ajungi pe traseul LE 01| Forsthofalm-Route, parcurgând o diferență de nivel de 230 m. Odată ajunși jos, riderii pot alege dacă vor să continue până jos de tot în valea Asitz sau să urce la pedală, pentru a încerca și Schwarzleo Trail.

Forsthof trail – foto Moritz Ablinger

Pentru ca vacanța să fie perfectă, în zonă există o muțime de hoteluri speciale pentru rideri cum ar fi: Salzburger Hof, Bio Hotel Rupertus, Hotel Bacher, Hotel Riederalm, Hotel Ritzenhof, Mama Thresl, Hotel Saliterhof, Hotel Forsthofalm sau Hotel Der Löwe. Dacă ai vreo problemă tehnică sau vrei să cumperi ceva pentru bicicletă, există și multe magazine dedicate, cum ar fi Sport Mitterer sau Sport 2000 Simon.

foto Klemens König
foto Moritz Ablinger
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 5 =