Acum citesti
Mai sunt doar câteva zile până la concursul Cozia Rider 2018

Weekendul acesta 24 martie, are loc la Călimănești a 2a ediţie a concursului Cozia Rider, un concurs de catarare-mtb, din Călimănești până la Cabana Cozia (diferență de nivel 1.286m). Urcarea este de 24,4 km și se face în regim de concurs. Coborârea se va face individual, în afara concursului, pe propria răspundere.

Nu sunt puncte de alimentare pe traseu. Este un punct de alimentare cu apa (izvor natural) la km 20. Urmariti sagetile si indicatoarele de orientare. Bornele kilometrice intalnite pe traseu va informeaza cați km mai sunt pana la finish (pentru ultimii 5 km sunt borne kilometrice din km in km).

Categoriile sunt Open Feminin si Masculin.
Taxa de inscriere: online pana la data de 21.03.2018 – 50 lei, iar la fata locului, in data de 24.03.2018, intre orele 07:30 – 09:00 – 65 lei.

Competitia trebuie privita ca un antrenament de inceput de sezon intr-un cadru pitoresc si prietenesc. Este foarte probabil sa parcurgi  trei anotimpuri in 4 ore: plecam pe soare,  urcam pe parcurs cu ploaie, lapovita, iar la final pe ultimii 3-4 km gasim zapada. Natura in martie este imprevizibila.

La sosire veti fi asteptati cu o masa calda consistenta pregatita la ceaun si bauturi calde. Startul tehnic cu cronometrare se va da de la ora 10:00 din fata monumentului  Jiblea Veche. Se pleaca in coloana 7 km (drum asfalt) cu masina politiei, in spatele ei pana la intrarea spre drumul ce duce spre varful Cozia.  Se urca  inca 3 km pe drum asfaltat apoi pe drum forestier pana la cabana Cozia.

Se asigura masina pentru transportul rucsacurilor participantilor, ce poate contine: haine de schimb, geci si caciuli groase, incaltaminte si orice credeti ca aveti nevoie sus, la temperaturi scazute (altitudine 1.572 m).

Premierea va avea loc la ora 15:00 pe platoul din fata Cabanei Cozia. La sosire, fiecare concurent primeste o medalie de finisher. Primii 5 clasificati open categoriile: masculin si feminine vor primi: diploma, medalie, diverse produse asigurate de sponsori, Cupa Cozia Rider pentru primul clasificat din fiecare categorie.

Cozia Racing Team va astepta sa va aliniati la START pentru a afla cine sunt Riderii muntelui Cozia din acest an.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + eight =