Acum citesti
O aventură uimitoare la CARPATHIAN MTB EPIC, într-o călătorie de cucerire a Carpaților

Profită de ultimele zile de înscriere și rezervă-ți locul în cursă până pe 15 septembrie!

Luna septembrie vine cu o provocare incrediblă pentru riderii pasionați și dornici să își împingă limitele la maxim! CARPATHIAN MTB EPIC, cea mai nouă cursă pe etape din calendarul internațional, oferă 157 km de pedalat și 5,750 m de urcare în inima uneia dintre ultimele regiuni sălbatice ale Europei. Evenimentul de 4 zile e programat să aibă loc între 21 și 24 septembrie 2017 și așteaptă 100 de rideri de top, atât din țară dar și de peste hotare, să sosească în Race Village, organizat la Cheile Grădiștei – Fundata, în județul Brașov.

It’s Wild, it’s Rugged and it’s EPIC.

CARPATHIAN MTB EPIC, organizat de ACS MPG, provoacă atât cicliștii profesioniști ce concurează la nivel internațional, cât și riderii experimentați și aspiranți să își testeze abilitățile la maximum și să își satisfacă dorința de a trăi experiențe spectaculoase. Concursul ciclist pe etape oferă șansa fiecăruia de a experimenta cele mai EPICE rute de concurs din inima munților Carpați. Indiferent dacă alegi aventura 4-day EPIC, începând cu un Prolog pe 21 septembrie, sau varianta 1-day Challenge de pe 24 septembrie a.c., îți promitem să te încântăm cu aventuri incredibile. Văi răcoroase și verzi, piscurile amețitoare de unde se deschid priveliști incredibil de frumoase ce îți taie respirația, și monumente naturale precum Babele și Sfinxul ce păzesc platoul munților din timpuri străvechi îi așteaptă pe toți cei care sunt pregătiți să trăiască noua aventură. Munții Carpați te vor provoca și singurul mod de a răspunde este să dai tot ce ai mai bun, să îți demonstrezi puterea și pasiunea în această cursă uimitoare de mountain bike!

ACS MPG si Cosmin Dumitrache

Cicliști de top din Franța, Germania, Anglia, Finlanda, Polonia, Ungaria, Slovacia, România, Bulgaria și Republica Moldova, dar și din alte părți ale lumii, precum Uganda, așteaptă să dea curs provocării la 4-day EPIC. Prezența mai multor campioni internaționali la MTB setează un nivel ridicat de competiție încă de la prima ediție a CARPATHIAN MTB EPIC.

“Cursa mea favorită constă într-un single track care să includă un mix de porțiuni sinuoase și tehnice, cu o serie de coborâri și urcări rezonabile. Consider că acele curse pe etape care oferă un traseu bun de 50 km/zi reprezintă Graalul MTB-ului. De aceea voi concura la prima ediție a CARPATHIAN MTB EPIC! „, a spus entuziasmat Frédéric Gombert, care a câștigat Campionatul Franței la XC Marathon în 2016.

ACS MPG si Cosmin Dumitrache

Sexul feminin este bine reprezentat în această competiție de câteva cicliste ambițioase. De origine bulgară, Aneliya Karagyozyan, deținătoarea titlului de campioană în 2017 în urma Concursului de XCO al Bulgariei, ne-a mărturisit că: “Ceea ce mă ajută în activitatea mea de ciclism… cred că dorința de a evolua, de a devein mai bună și de a realiza mai mult în fiecare zi, de a face lucruri și de a transforma ideile în realitate. Astfel, am fost foarte încântată când am citit despre această cursă! Când am văzut pozele de pe traseu, am fost fermecată de priveliștile pitorești și de munții aceștia magnifici. Părțile favorite pentru mine din cursă vor fi reprezentate de peisaje!”.

Alți participanți se vor concentra pe cercetarea acestor noi teritorii și pe sentimentul pe care ți-l dau escapadele uimitoare în ținuturi sălbatice.

ACS MPG si Cosmin Dumitrache

“CARPATHIAN MTB EPIC este o șansă incredibilă de a explora o țară pe care nu o știam din perspectiva ciclistă – natura sălbatică, neatinsă, zonele muntoase în care sunt concepute traseele sunt fantastice, iar porțiunea de drum rutier e scurtă. Ceea ce face accesul acestui eveniment foarte ușor este faptul că este unul full-service, adică doar trebuie să vii și să intri în cursă știind că totul este aranjat pentru tine. Pentru mine, modul în care sunt alocate premiile este de asemenea un lucru foarte pozitiv. Alți prieteni care au văzut prezentarea cursei au considerat-o foarte atractivă, fiind totodată o destinație nouă, pe care nu au luat-o în considerare înainte”, a declarat Catriona Sutherland, o ciclistă pasionată de MTB, și totodată ghid în domeniu, din Anglia, și colaborator pentru câteva publicații online și printate.

ACS MPG si Cosmin Dumitrache

Eforturile celor mai rapizi rideri care vor cuceri Carpații în cadrul acestei  aventuri spectaculoase la CARPATHIAN MTB EPIC vor fi răsplătite cu premii generoase în bani, în sumă de 12,540 euro, dar și în produse a căror valoare totală ajunge la aproximativ 30.000 euro, precum și medalii de podium, confecționate din metal și cu design special.

La linia de Start vor fi prezenți și campioni români precum Vlad Dascalu, Karina Bonta, Lucian Logigan, Robert Dobai și Daniel Crista.

După ce a participat la concursul pe etape Absa Cape Epic, din acest an, Lucian Logigan este gata de o nouă provocare. “Sunt încântat să iau startul la prima ediție a acestui concurs. Este un nou eveniment în România, iar regiunea pe care o vom explora este deosebit de frumoasă. Va fi o competiție grea atât din punct de vedere tehnic, cât și ca urmare a faptului că vom pedala la altitudini foarte mari. Chiar dacă cursa pe etape din Africa este considerată mai dificilă pe hârtie, cu diferențe mai mari de nivel și distanțe mai lungi, CARPATHIAN MTB EPIC reprezintă o provocare mai serioasă, din cauza altitudinii mari la care vom ajunge și a terenului”, a apreciat Lucian Logigan, care deja deține titlul de campion balcanic la XCO iar anul trecut a câștigat Campionatul de XCO al României.

Robert Dobai, care a cucerit podiumul la Campionatul de MTB Marathon al României în 2016, crede că frumusețea traseelor merită tot efortul: “Dacă o cursă îmi creează senzații intense, plăcute sau din care pot să învăț ceva despre sport sau despre mine, atunci a meritat tot efortul să fiu acolo. Dacă traseul e fain și reușesc să am un randament care mă satisface personal, rezultatul contează foarte puțin în condițiile acestea”.

“O cursă MTB este în primul rând o luptă cu tine, nu prea există pluton ca la șosea și trebuie în permanență să fi motivat. Această competiție din septembrie este cu adevărat specială și, cu siguranță va fi epică, cu peisaje de vis, iar eu sper ca lumea să vină și să se bucure alături de noi, cei de la Elite, de tot ceea ce oferă un astfel de eveniment”, este de părere Daniel Crista, care a luat primul loc la Campionatul național de XCM în 2015.

CARPATHIAN MTB EPIC este conceput ca un concurs MTB full-service, pe etape, cu format individual, singurul de acest fel din România. Evenimentul se va desfășura la Cheile Grădiștei – Fundata, în județul Brașov. Echipa ACS MPG își dorește să ofere tuturor participanților o experiență deosebită și fără griji, cu un pachet de tipul „eat, sleep and ride”, care acoperă totul, de la cazare de 3* într-un Race Village de nivel Olimpic, până la planuri de nutriție și de alimentație, servicii complete specifice concursului la Start/Finish și pe traseu, la care se adaugă ore plăcute de relaxare și un program de divertisment excelent.

ACS MPG si Cosmin Dumitrache

Dacă ești pregătit să accepți provocarea CARPATHIAN MTB EPIC – www.carpathianmtb.ro/ro/ – atunci grăbește-te să te înscrii până pe 15 septembrie, cel târziu!

Totodată, CARPATHIAN MTB EPIC 2017 are concepută o campanie de promovare amplă ce include știri, transmisiuni în direct și rezumate ale zilelor de concurs pe diferite posturi de televiziune – Pro TV, Sport.ro, Dolce TV și TVR HD – și de radio, dar și publicații tipărite și online, precum și în social media. Evoluția cicliștilor va putea fi urmărită, pe durata celor 4 zile de competiție, atât de mass-media cât și de persoane din întreaga țară. Fiecare spectator va avea ocazia să afle informații despre eveniment în timp real, urmărind pagina Facebook a competiției  precum și pe cea a Facebook Riders Club, și să trăiască din plin emoțiile curselor alături de concurenți.

Ne bucurăm de încrederea și susținerea acordată pentru această ediție a competiției din partea Băncii Transilvania și Gatorade, sponsorii oficiali ai evenimentului, alături de furnizorii oficiali și partenerii Kaufland X-trem, BOSCH, GoldNutrition, World Class, SUUNTO și Cheile Grădiștei. CARPATHIAN MTB EPIC beneficiază de sprijinul autorităților Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Turismului, Ministerul Apelor și Pădurilor, Romsilva, Administrațiile Parcului Național Piatra Craiului și Parcului Natural Bucegi, Federația Română de Ciclism, Primăria Orașului Sinaia, Consiliul Județean Brașov și Convenția Carpatica – Centrul pentru România, precum și de cel al suporterilor Tuborg și Krönenbourg 1664 Blanc, Mio Technology, Ambulanța de Biciclete – AmBike, România Sălbatică și NTD Films.

Ne sprijină și ne ajută să comunicăm în permanență și să vă informăm: www.sport.ro, www.prosport.ro, Dolce TV, TVR HD, KISS FM, Libertatea – Ringier, FreeRider.ro, eJobs, partener de recrutare, Biciclistul.ro, INGA Media, Comunicatedepresa.ro, Transilvania 365, Bună ziua BRAȘOV și BikeFM.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × one =