Acum citesti
O nouă competiție născută din pasiunea pentru ciclism: MTB Foltești Story

Organizatorii concursului Ferma Prodconfort Foltești și Asociația Mausi, te invită pe data de 1 septembrie, la un concurs de poveste gândit să ofere spectacol atât amatorilor de ciclism cât și celor profesioniști.

De la organizator:

Aflat la prima editie, Maratonul MTB Foltesti Story este gandit, conceput si adus la stadiul de realitate de catre o echipa care stie foarte bine sa uneasca toate piesele de puzzle din care este construit un concurs, de aceea promite sa ofere o experienta de neuitat toturor celor care vor fi prezenti la acest eveniment si aici includem: concurenti, organizatori, sponsori, parteneri, voluntari, sustinatori.

Data competiei a fost aleasa special < 1 septembrie 2018> , marcand prima zi de toamna, precum si sarbatorirea a 570 de ani de la prima atestare a comunei Foltesti, si este prima editie a unui maraton care doreste sa devina legenda, si poate pentru unii dintre concurenti prima data cand fac cunostinta cu o astfel de competitie.

Aflata la 35 km de Galati, comuna Foltesti este locul de desfasurare a concursului, o zona care cuprinde o succesiune de dealuri inguste, inalte, prelungi si vai paralele. Un loc pitoresc, unde una din cele mai vechi indeletniciri ale oamenilor, agricultura, este la ea acasa.

Maratonul MTB Foltesti Story nu numai ca vrea sa promoveze miscarea in aer liber, dorinta de cunoastere a mediului inconjurator prin plimbari lungi pe bicicleta, dar totodata doreste sa faca cunoscute frumusețile și tradițiile zonei printr-un eveniment sportiv, o apropiere de natură și de specificul cultural al regiunii dintre Podișul Covurluiului si Lunca Prutului Inferior (Rezervația Parcul Național Lunca Joasă a Prutului Inferior).

Concursul va aborda disciplina XCM (Cross Country Marathon) a ramurii ciclismului de off-road. Este destinat atât amatorilor cât și cicliștilor experimentați sau profesioniști din România și de peste hotare. Va avea 3 trasee fiecare traseu va fi impartit pe categorii de varsta in functie de sexul participantului, dupa cum urmeaza:

Traseul Lung, de circa 70 km, cu o diferență de nivel pozitivă de 920m :

➢ Feminin OPEN
➢ Masculin 18-29
➢ Masculin 29-30
➢ Masculin 40+

Traseul Scurt, de circa 25 km, cu o diferență de nivel pozitivă de 370m :

➢ Feminin 18-29
➢ Feminin 30+
➢ Masculin 14 – 17 ani
➢ Masculin 18 – 29 ani
➢ Masculin 30 – 39 ani
➢ Masculin 40 – 49 ani
➢ Masculin 50 +

Traseul Kids, de circa 5 km, cu o diferenta de nivel nula:

➢ 6-8 ani, 9-13 ani

Suntem convinsi ca pentru cei mai multi dintre participanti adevaratul castig nu vine din premii materiale ci din pasiunea pentru pedalat, dar organizatorii si sponsorii anunta premii ce vor fi pe masura efortului depus.

Asteptam un numar cat mai mare de iubitori ai ciclismului si susinatori ai acestora la MTB Foltesti Story, deoarece nu va fi vorba doar de competitie, ci si despre distractie si voie buna:

➢ Masa festivă
➢ Degustare de vinuri
➢ Partida de pescuit pentru susținători și aparținători
➢ Plimbari tematice cu barca
➢ Muzica buna
➢ Cabina foto Joben pentru amintiri de neuitat si dovada ca ai participat la concurs

​Daca am reusit sa iti retinem atentia si interesul, te asteptam pe site-ul concursului pentru mai multe detalii despre competitie si inscriere.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one + five =