Acum citesti
Road Grand PINK revine în Otopeni pe 23 aprilie 2016

Editia 2016 Road Grand PINK, primul concurs de ciclism din Romania destinat doamnelor si domnisoarelor, se va desfasura pe 23 aprilie 2016, pe strazile orasului Otopeni, judetul Ilfov. Organizat in acest an de Asociatia Club Sportiv Viata in Miscare, concursul aduce noutati mai ales pe partea tehnica dar si un regulament in comun cu Road Grand Tour, cel mai mare concurs de ciclism pe sosea din Romania. Prima editie s-a bucurat de un real succes si a fost unul dintre cele mai sustinute concursuri de ciclism din presa romaneasca.

road grand pink 2016

“Astazi s-a consumat una dintre cele mai frumoase curse la care am asistat pana-n prezent. Aproximativ 400 de fete, s-au duelat in cadrul mai multor categorii, pentru locuri fruntase, rezultatul fiind unul delicios. Doar simpla prezenta la locul desfasurarii a fost o desfatare pentru ochi, cu atat mai mult cu cat le-am vazut pe fete luptand pentru o pozitie cat mai buna. Este cumva clar ca fetele au priza la public si promoveaza acest sport cum nimeni altcineva n-o poate face si de aceea am plecat cu zambetul pe buze si cu multe sperante ca vor mai exista astfel de concursuri.” – Dragos Mitroi, FreeRider.ro

Road Grand Pink 2015 a avut la start si finish 310 participante din care 229 femei si 81 de fete cu varstele intre 8 si 17 ani. 43% din concurente s-au inscris la tura scurta de 16 km, 26% s-au inscris la tura lunga de 32 de km, 17% la categoria sub 15 ani si aproape 13% au participat ca echipa. Cea mai tanara participant a avut 8 ani si cea mai in varsta, 54 de ani.

road-grand-pink-foto-traian-olinici
Road Grand Pink 2015 – Foto Traian Olinici

“Road Grand Pink a devenit concursul meu favorit. Am participat cu atat entuziasm incat dupa terminarea cursei as fi putut pedala pana la mare. Mi-a prins foarte bine antrenamentul organizat inaintea competitiei deoarece mi-a permis sa imi corectez cateva aspecte legate de mersul in pluton, plus foarte multe lucruri interesante si utile pana in prezent. Cursa a fost un real succes, nota 10 pentru organizatori, traseul si atmosfera au facut din 26 aprilie o zi de neuitat, cu multa energie si distractie. Mi-as dori un Road Grand Pink in fiecare luna!” – Ana Maria Galateanu, ciclista amatoare.

“A fost o cursa foarte rapida si forte solicitanta, am avut emotii pentru ca am la prima evadare m-au ajuns fetele din pluton, insa am reusit sa castig evadand a doua oara. Nu m-am antrenant niciodata doar in pluton de fete si sincera sa fiu am avut emotii si aici stiind ca suntem incepatoare din punctul asta de vedere, insa totul a decurs perfect si fetele au reactionat ca adevarate profesioniste. Felicitari organizatoarelor si abia astept a doua editie!” – Irina Dumitru, castigatoarea Road Grand Pink 2015, ciclista profesionista.

Inscrierile se deschid in martie 2016 pe www.RoadGrandPink.ro. Mai multe detalii si pe www.facebook.com/RoadGrandPink.

Despre Asociatia Club Sportiv Viata in Miscare

Clubul Sportiv Viata in Miscare a fost infiintat de 4 dintre cele 15 sportive temerare care au realizat prima editie a concursului Road Grand Pink in 2015. Alaturi de cele patru s-a alaturat infiintarii clubului sportiv și singurul baiat prezent in echipa de la prima editie. In continuare si celelalte 11 membre au ramas alaturi de acestea si le sustin. Clubul a luat nastere din dorinta de a extinde si organiza si alte tipuri de competitii, pentru toate genurile si varstele. Focusul principal va ramane promovarea unui stil de viata sanatos si cresterea segmentului de ciclism feminin in Romania. Astfel, in urmatorii ani,  Membrii Clubului Sportiv Viata in Miscare isi doresc sa  existe in Romania și alte tipuri de concursuri de ciclism, nu numai de tip circuit, si nu doar in Bucuresti si pe sosea, pentru a facilita astfel participarea tuturor fetelor din tara. Intre planurile de viitor, fondatoarele clubului  isi doresc sa existe o competitie feminina UCI in Romania, si nu in ultimul rand, sa atraga si cicliste de renume international la concursurile organizate de Clubul Sportiv Viata in Miscare, ca exemplu si model de urmat pentru ciclistele autohtone.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 2 =