Acum citesti
ROCAA MTB Lipova anunță data ediției a 4a din 2018

ROCAA MTB Lipova 2018 va avea loc sâmbătă 14 aprilie 2018, în localitatea Lipova, Arad. Traseul conține 6 urcări accesibile și 4 coborâri principale. Față de edițiile anterioare, traseul din 2018 a fost ușor modificat, ajungând astfel la lungimea de 46 km cu o diferență de nivel de 505 m.

De la organizator:

Nu a trecut bine concursul de anul trecut cand ne ameninta ploaia rece de inceput de primava si deja ne gandeam la editia de anul acesta. Privind in urma, zambim cand stim ca ne-am chinuit sa gasim un traseu de marathon MTB cu vreo 46 km si cu cea mai mare diferenta de nivel 505hm ce ne era permisa de zona de desfasurare a competitiei, adica Dealurile Lipovei si Dealurile Sistarovatului.

Brusc, pe o vreme rece ajungand la jumatatea traseului pe o recunoastere inaintea concursului ne-am dat seama ca argila e cel mai mare inamic al nostru si al transmisiilor  viitorilor concurenti.

Asadar intr-o saptamana am refacut traseul facand o bucla in interiorul traseului initial, doar ca am ajuns cam la aceasi distanta aproximativ 42 km dar la o alta diferenta de nivel vreo 621hm. Ca sa fie totul bine, urcarea catre bucla noua avea o panta de 14% pe o lungime de vreo 400m.

In dimineata concursului la ora 8;00 ne gandeam cu prognoza de 78% ploaie ca vor fijumatate din participantii de anul trecut, dar spre surprinderea noastra au aterizat cam 264 de concureti dispusi sa se lupte cu dealurile de pe traseu.

Concursul a fost unul desfasurat in bune conditii, fiind feriti de ploaia mult asteptata. Concursul a fost unul animat, numarul participantilor facandu-ne sa ne gandim ca a meritat efortul unui astfel de concurs.

Am aflat la premiera ca de fapt traseul a placut mult tuturor. Noi am fi dorit si putina ploaie pentru portiunile ce dadeau batai de cap si anume argila aramie din zona care incarcau foarte repede anvelopele si incetinau concurentii pe portiunile de iarba proaspat iesita la viata.

Concursul s-a incheiat cu premierea concurentilor si deplasarea la poalele cetatii Soimos, in campingul orasului, unde s-a servit celebrul gulas local cu influente unguresti.

Anul acesta organizam a patra editie a competitiei ROCAA MTB LIPOVA, in data de 14.04.2018, in localitatea Lipova, jud. Arad.

Anii trecuti au luat parte la competitive un numar constant de 264 de concurenti  atat din judetul Arad, Timis, Caransebes, Bihor, Mehedinti, Hunedoara dar si din Franta, Ungaria, Serbia.

Filmul competitiei de anii trecuti il puteti urmari aici.

Traseul este unul pitoresc, pe dealurile Lipovei, Sistarovatului, la inceputul primaverii unde piesajele naturii renasc pentru a ne oferi o amintire de neuitat. Ca si anul trecut plecarea se face din parcarea aflata in Baile Lipova. Traseul este unul clasic de mountain bike, de dificultate medie, cu 6 urcari accesibile oricarui participant si 4 coborari principale, traseul  fiind putin modificat anul acesta, ajungand la distanta de 46 km desfasurati in prima parte pe un teren argilos, continuat cu macadam si sosirea pe asfalt pe ultimii 2 km,  diferenta de nivel fiind de 505m. In preambulul competiei se va desfasura sedinta tehnica aferenta cursei incepand cu ora 10:00 iar startul competiei se va da la ora 10:30.

Concursul va avea parte de o cronometrare electronica, premii, si multa distractie. Traseul competitiei va fi marcat ca si anul trecut cu panglici specifice, indicatoare iar pe zonele periculoase vor fi semnalizari specific pentru a preintampina posibilele accidentari.

Participantii trebuie sa aibe cunostinte minime de MTB iar cei sub 18 ani pentru a putea participa la competitive, parintii sau tutorele lor in unele cazuri vor complete o fisa de responsabilitate, deasemnea ceilalti participanti vor complete o declarative pe propria raspundere deoarece oricat de precauti am fii, exista cazuri cand se pot intampla accidentari.

Partenerii nostri de anul trecut ne vor fi alaturi si in acest an:

ORGANIZATOR: ASOCIATIA ROCAA LIPOVA

SPONSOR PRINCIPAL: EVEREL ROMANIA

PARTENERI: PRIMARIA ORASULUI LIPOVA, ASOCIATIA ROCAA , LEXUS PUBLICITATE, CENTRUL RECREATIV LIPOVA, MTB LIPOVA 2015, , SALVAMONT ARAD, CRUCEA ROSIE LIPOVA, BAILE LIPOVA CHAMPING, REFRESH DESIGN, RADIO ARAD, TV ARAD, FREERIDERS, TMONLINE.

Inscrierile si toate informatiile necesare , formulare de inscriere, declaratii pe propria raspundere, detalii despre taxa de inscriere le gasiti pe pagina de facebook a evenimentului ROCAA MTB LIPOVA: https://www.facebook.com/events/

Google plus: https://plus.google.com/u/0/103167903377037821317

Inscrierile se fac online: http://www.123formbuilder.com/form-3336565/ROCAA-MTB-LIPOVA-EDITIA-A-IV-A-2018, dar si in ziua competitiei de la orele 8:30-10:00.

Cei inscrisi online vor primi pachetul de Start ce va cuprinde pe langa clasicele produse si un tricou personalizat cu competitia noastra.

TRASEU: https://www.bikemap.net/en/r/4300072/

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − four =