Acum citesti
Sâmbătă, 7 iulie start oficial al IntraCarpatian Tour – Da, și eu pot, ediția a-2-a!

Dupa ce in 2017, Gabriela si Cristian Airinei au facut Turul Romaniei pe bicicleta, Gabriela fiind prima persoana cu diabet tip 1 care, insotita de sotul ei, a pedalat 2.600 km, in 26 zile, acum incep o noua aventura.

foto @dasieupot

Cei doi vor face turul Carpatilor, cu trecere prin orase importante ca: Brasov, Sibiu, Alba Iulia, Cluj Napoca, Targu Mures, Gheorghieni, Sfantu Gheorghe.

Plecarea are loc din Parcul Izvor – Bucuresti, loc in care cei doi va asteapta pentru a pedala impreuna in prima etapa, pana la Targoviste.

Ii puteti urmari pe site-ul Dasieupot.ro, dar si pe pagina Facebook – Da, si eu pot, unde vor avea transmisii zilnice, inclusiv din zilele de pauza cand vor fi organizate intalniri cu persoane cu diabet, medici si autoritati pentru a discuta despre importanta sportului si a miscarii in randul persoanelor cu diabet. Un alt punct important al luptei lor ar fi nevoile pacientului cu diabet din Romania (lipsa senzorilor de monitorizare a glicemiei, numar insuficient de teste pentru determinarea glicemiei, nedecontarea 100% a analizei ce determina variatiile glicemice, numar insuficient de ace pentru administrarea insulinei, lipsa de pe piata a unui medicament de urgenta – Glucagon).

Anul trecut cei doi au reusit sa doneze senzori de monitorizare glicemie pentru zece copii cu diabet tip 1, sensori in valoare de peste 54.000 lei.

Ii puteti sprijini si in acest an, prin donatii si suport. Detalii pe site-ul www.dasieupot.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + 14 =