Acum citesti
9 ani de FreeRider.ro: să înceapă sezonul!

Cred că cel mai frumos cadou de aniversare pe care l-am primit în ultimii ani a fost această primăvară care a sosit după o chinuitoare așteptare, după probabil, cea mai lungă iarnă pe care mi-o amintesc. Chiar dacă am primit în decursul timpului felicitări, torturi sau chiar flori, nimic nu se poate compara cu ceva soare și vreme caldă. Așadar, după ce aproape era să putrezim pe scaune, ne-am trezit brusc că avem treabă. Foarte multă treabă!

Aniversarea de 9 ani ne prinde cu o listă imensă de task-uri și o alta la fel de mare cu biciclete de test ce trebuie duse acolo unde le place cel mai mult, după care trebuie fotografiate și filmate. Iar toată povestea cu filmarea, deși nu este neapărat o noutate absolută, va fi mult mai bine dezvoltată anul acesta, căci până în prezent am făcut doar filme mute, în cel mai bun caz acompaniate de aceeași coloană sonoră, ceva ce trebuia imperios schimbat. Așadar, anul acesta așteaptă-te să ne vezi mutrele mai des, atât în filmele de prezentare ale bicicletelor, în tutoriale de mecanică cât și la evenimente. Pur și simplu treaba merge astfel mai ușor, mai clar și mai rapid pentru cei care nu sunt dispuși să citească un minim de 1.000 de cuvinte per test.

Alături de această noutate vă spun că o să ne continuăm turele pe munte alături de doritorii care vor să ne viziteze la Câmpulung Muscel, atât cu bicicletele lor cât și cu bicicletele noastre electrice. În acest fel ne completăm în fond munca, îi putem învăța pe alții ceea ce știm noi și ne distrăm împreună atât de tare încât cu siguranță nu o să uităm prea repede unii de alții.

Altfel, treaba pentru FreeRider.ro este aceeași de 9 ani: trezit de dimineață, mâncat + cafea, pus fundu-n scaun la birou cu rezolvarea treburilor administrative apoi redacționale, mâncat de prânz, ieșit la pedalat, întors acasă și verificat mail-uri, petrecut timp cu familia eventual tot pe biciclete, apoi somn și a doua zi de la capăt. Pe cât de monoton sună, pe atât de recunoscător sunt că se întâmplă toate aceste lucruri, acest job reușind să-mi ofere oportunitatea de a petrece mult timp acolo unde-mi place cel mai mult: pe dealuri, pe munte, în off-road, având mereu opțiunea de a evita asfaltul încins și sălbatic pe cât de mult posibil. Totuși, într-un gest de înțelegere profundă pentru întreg fenomenul, aș putea să-i adaug în lista de excepții pe colegii mei pasionați de șosea.

În final trebuie să menționez neapărat efortul oamenilor care scriu zilnic pentru acest site, fără remunerații de corporație însă cu multă pasiune și dăruire, așa cum am putut să remarc în decursul timpului. După 9 ani de activitate nu-mi doresc altceva decât să continui la fel, pentru tot restul zilelor mele, căci fiecare zi pentru FreeRider este o provocare, o încercare permanentă de a menține un echilibru perfect între obiectivitatea materialelor redactate, informația livrată foarte clar către cititor și satisfacerea celor care-și fac reclamă aici, trei elemente la fel de importante dat fiind faptul că șubrezirea unuia ar duce la turbulențe serioase. Multe mulțumiri merg așadar și către cei care completează de fapt aceste proiect, de la cititori, la advertiseri.

Într-o perioadă destul de tulbure în societatea noastră, vă doresc să vă bucurați de FreeRider, de biciclete și nu în ultimul rând, de natură și de viață!

Dragoș Mitroi
editor-in-chief FreeRider.ro

Vezi Comentarii (6)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + four =