Acum citesti
La final de 2010

La final de 2010

Iata-ne ajunsi la final de an. Un 2010 nebun, cu o economie razna, cu evenimente care mai de care mai marcante si cu multe amintiri care vor constitui subiectul povestilor de peste ani. 2010 a insemnat mult pentru biciclistii din Romania : popularizarea bicicletei a adus mai multi participanti la concursuri, mai multe evenimente si mai multe….piste.


Acestea din urma au reprezentat un subiect constant de dezbatare, fie datorita modului in care primaria a abordat problema, fie datorita modului de executie al acestora. Daca la inceput erau trasate aceste piste (chiar si pe trotuar), pina la urma autoritatile au dorit sa grabeasca tot procesul si au creat pistele comune pentru biciclisti si pietoni. Urmeaza sa vedem ce ne asteapta anul viitor, pentru ca asa cum suntem obisnuiti de 20 de ani incoace, promisiuni sunt cu duiumul. Domnilor edili, ne lasam surprinsi, promitem!


Vanzarile de biciclete in 2010 au ramas la acelasi nivel cu cele ale anului 2009 sau au mai scazut sensibil, desi asteptarile erau mai mari. Criza financiara si-a pus amprenta si pe industria de biciclete. Iar aceste semnale nu au venit doar din piata romaneasca, ci au fost simtite la nivel global.


2010 a reprezentat inca un punct de crestere pe graficul de vanzari la capitolul biciclete electrice. Daca in Europa vanzarile au fost pe plus, pe piata asiatica acestea au cunoscut un adevarat „boom”. Spre exemplu, in China se asteapta ca pina in 2014, numarul de biciclete electrice vandute sa depaseasca 31 de milioane de unitati pe an. Suna bine. Productia in masa va duce inevitabil la scaderi de preturi, tehnologia devenind disponibila pentru toti cei interesati, indiferent de buget.


Desi orasele noastre nu au inca o infrastructura bine pusa la punct pentru biciclete, exista un numar de biciclisti urbani in crestere : din ce in ce mai multe persoane decid sa aleaga bicicleta pentru parcurgerea distantelor scurte si medii prin oras. Ceea nu poate fi decat imbucurator.


Cat despre Freerider.ro, ne-am bucurat in 2010 de o crestere a numarului de cititori. Avem acum si o pagina de Facebook, actualizata cu link-uri despre tot ce-i nou pe Freerider.ro. Un fel de newsletter, in varianta moderna. Am remarcat de asemenea faptul ca devenim sursa de inspiratie si pentru alte site-uri locale, ceea ce nu este rau deloc. Pina la urma acesta este rolul Freerider : sa informeze, sa consilieze si sa inspire.


Tot in 2010 ne-am plimbat cu multe biciclete si am avut ocazia sa testam si alte componente. Pentru 2011, suntem invitati la mai multe evenimente internationale, de unde iti vom transmite intr-un timp foarte scurt, cele mai noi informatii. Pentru ca tu sa fii mereu la curent cu ceea ce se intampla in industrie!


Iar daca te-am adus in centrul discutiei, cititorule de Freerider, dorim sa-ti multumim ca ne urmaresti zilnic pentru a ramane la curent cu ultimele noutati si trenduri in domeniul bicicletelor. Freerider.ro isi datoreaza existenta tie in primul rand! Si ca sa-ti aratam recunostiinta, pentru anul care urmeaza ti-am pregatit mai multe surprize si concursuri.


Iti dorim un 2011 plin de realizari si de bucurii. Si nu in ultimul rand, un Craciun minunat alaturi de cei dragi!


Echipa Freerider



Vezi Comentarii (8)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 3 =