Acum citesti
167 de km/h, la vale, pe bicicletă: povestea din spatele poveștii

Nu auzi zilnic de astfel de viteze obținute pe bicicletă, căci nu există suficienți oameni săriți de fix ca să încerce. Austriacul Markus Max Stöckl, în vârstă de 42 de ani, a simțit însă că poate, așadar s-a deplasat în regiunea chiliană Atacama, în decembrie, anul trecut, pentru a bate recordul mondial de viteză pe o bicicletă de munte de serie. Mai precis, cu un Mondraker Summum, de downhill.

Deși am reltat la acel moment despre record, cei de la Red Bull au scos la iveală mai multe detalii despre stabilirea acestui record, informații pe care vi le voi prezenta în cele ce urmează.

V-max este proiectul lui Markus, așa cum povesteam mai sus, de a bate recordul mondial pe o bicicletă de serie. Cum recordul anterior îi aparținea tot lui, stabilit în 2011 când a reușit să atingă o viteză de 164.95 km/h în Cerro Negro din Nicaragua, s-a gândit că acesta ar putea fi bătut pe un traseu co o compoziție ușor diferită. Așadar, alături de echipa sa formată din 6 persoane, s-a deplasat în deșertul Atacama din Chile, un loc fără viață, unde găsești doar pietre și nisip.

Pregătirea liniilor.
În 10 decembrie, 2016, Markus testează solul.
Bicicleta de serie cu care a reușit recordul.

Condițiile aici au fost ideale. A găsit un vârf, la 3.972 de metri altitudine, care-i oferea o pantă de 45 de grade, pe o distanță de 1.200 de metri, cu o vreme foarte calmă.

Nici măcar îmbrăcatul n-a fost simplu.

Pentru a fi în siguranță pe bicicletă, acesta a îmbărcat un costum similar celor de profi de ski, iar casca și-a construit-o singur.

Nebunie la peste 160 km/h.
În această fotografie se poate observa cel mai bine casca pe care Markus a construit-o special pentru a doborî acest record.

Markus a testat de 8 ori traseu înainte de a găsi linia ideală. Și într-un final a găsit-o, căci au fost necesare 11 secunde și 650 de metri pentru a ajunge la viteza maximă. Sună a nebunie curată, așa-i?

Markus află că a doborât recordul, fiind la rândul său, doborât de emoții.
Lacrimi de bucurie, mai ales că Markus nu este un atlet profesionist.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 + 2 =