Acum citesti
A rupt angrenajul la start doar cu forța picioarelor!

Calum Brown este cu siguranță un ciclist ce are prea multă putere în picioare. El a reușit să distrugă un angrenaj doar din forța de pedalere într-o cursă din Marea Britanie!

Brown este un fost atlet ce s-a apucat de ciclism de-abia de un an și concura în cursa de cățărare pe asfalt Bank Road Hill când a avut loc incidentul.

”Eram printre primii ce urmau să ia startul, am auzit numărătoarea inversă 3-2-1-GO iar la prima pedală am rupt toate brațele spider-ului angrenajului” a spus Brown.

”Am reușit să mă deplasez de-abia un cm, nici măcar nu am trecut linia de start”

Brown a folosit pe bicicleta sa custom pentru cățărare un angrenaj SRAM Red modificat, cu foi pe care producătorul nu le recomandă.

Fost atlet de top de decatlon în Scoția și retras datorită accidentărilor acum câțiva ani, Brown s-a apucat de ciclism datorită faptului că și prietena sa pedalează, participând pentru prima dată la o cursă de cățărare în 2016.

După ce a câștigat cea de-a doua cursă la are a participat în viața lui, Brown a efectuat câteva teste obținând o putere instantanee uimitoare de 2109 W pe o bicicletă cu powermetru, o valoare imensă chiar și fără să aflăm că greutatea sa e de 75 kg!

Brown spune însă că nu a depus efort maxim când a distrus angrenajul încercând să ia startul la Bank Road.

”Încercam doar să câștig viteză fără să mă obosesc deloc” continuă Brown. ”Am încercat să plec tare, dar nu la maxim”

”Am crezut că s-a rupt lanțul, dar apoi am privit în jos și am văzut ce s-a întâmplat, lucru ce m-a amuzat. E un mod frumos de a rupe ceva.”

După ce a împrumutat o bicicletă, organizatorii i-au permis lu Brown să plece în cursă ultimul, fără ca timpul să fie luat în considerare. A obținut însă un timp care i-ar fi asigurat victoria cursei.
Următoarea cursă a lui Brown va fi la Campionatele Naționale din Northuberland, dar el insistă că merge acolo doar să ajute colegii săi din echipa B38/Underpin Racing  să obțină un rezultat bun colectiv, deoarece urcarea lungă de pe Hedley-on-the-Hill din Northumberland nu e potrivită cu specialitatea sa, eforturile scurte și intense.

 

Articol preluat de pe cyclingweekly.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − eleven =