Acum citesti
Allez, cursiera cu care Specialized a cunoscut consacrarea

Când privim o marcă de top, cu ale sale produse rafinate care ne fac să ne jurăm printre dinți că ne luăm un job mai bine plătit sau descifrăm secretul câștigării la loterie, parcă nu ne vine a crede că și respectivul producător a fost la un moment dat la început. Dar da, a fost și acela, cândva, un profan în ale fabricatului de biciclete, iar faptul că s-a autodepășit reprezintă sursa satisfacției. De exemplu, uitați-vă la Specialized și prima lor cursieră de luat în seamă, Allez.

Deși acum Allez a fost „retrogadată” la stadiul de cursieră bună la toate și bună pentru toți, în 1981, atunci când a fost lansată, aceasta stătea în vârful gamei de șosea, fiind rezervată celor care voiau tot ce era mai bun în materie biciclete de șosea.

allez_1981

Oțelul a reprezentat materialul de bază o bună bucată din istoria Allez, chiar și până prin 1993 și puțin după, aliajul fiind folosit cu succes, dar și cu eleganță, după cum se poate vedea în poza de mai jos.

Timpurile s-au mai schimbat pe parcurs, iar Specialized a trebuit să țină pasul cu ele, așa că pentru diferitele versiuni Allez s-a folosit aluminiul și carbonul, cu acesta din urmă având loc diferite încercări ale producătorului de a obține cursiere performante, precum modelul de mai jos, apărut undeva la începutul anilor 90.

În orice caz, anul trecut, când Specialized a împlinit 40 de ani de existență, producătorul a lansat o ediție aniversară (și limitată bineînțeles) a modelului Allez.

spec

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × four =