Craft Bike Transalp 2014. Bike-Mania Olympia Team relatează de la faţa locului. Etapele 1 & 2

0

Cel mai mare maraton pe etape al vestului Europei este în plină desfăşurare, iar FreeRider.ro este la faţa locului pentru a lua pulsul evenimentelor. Deja 3 etape s-au consumat, iar băieţii de la Bike-Mania Olympia Team, Rareş Manea şi Silviu Manea, îşi intră din ce în ce mai bine în ritm.

craft bike transalp bike mania olympia 3

Etapa întâi a avut o lungime de 98 km însă a fost destul de mult plat, iar din in cei aproape 100 km aproximativ 40 au fost pe asfalt. Profilul nu a fost chiar pe placul băieţilor mai ales că era şi prima etapă în care trebuiau să se acomodeze cu ritmul şi condiţiile de concurs. Această primă etapă este identică cu cea folosită de organizatori şi acum 2 ani. Începe cu o secţiunea relativ uşoară prin pădurea Ammer înainte de a intra pe poteca de la Plansee. De la Biberwier începe urcarea serioasă spre Marienbergoch care acumulează o diferenţă de nivel de 1km în doar 6-7 km.

craft bike transalp bike mania olympia 1

Înscrişi la categoria Elite, Rareş si Silviu de la Bike-Mania Olympia Team s-a descurcat onorabil ocupând locul 106 în 4:59:40.

craft bike transalp bike mania olympia 2

Etapa a 2a a fost mult mai pe placul cicliştilor noştri. Lungă de 87.42 km şi cu o diferenţă de nivel de 2917m, deşi mai exigentă, etapa a fost mai agreată de Rareş şi Silviu care au ocupat acum locul 40 la Elite şi 60 la general.

Etapa nu a dat prilej prea mare de încălzire concurenţilor oferindu-le chiar din start urcarea de la Pillerhohe de peste 1000m. Aceasta este de fapt singura trecătoare peste munţi care iese din Imst spre sud. A urmat o coborâre spre Ried la care s-a adăugat traversarea regiunii Via Claudia, loc în care concurenţii au fost nevoiţi să care bicicleta în spate. Apoi nu a urmat un moment de respiro întrucât cicliştii au avut de înfruntat marea căţărare de la Pfundser Tschey. Nici finalul nu a fost mai uşor întrucât acesta a fost în urcare, spre Norbertshohe.

craft bike transalp bike mania olympia 4

Astăzi s-a încheiat a 3a etapă. Aşteptăm veşti de la Bike-Mania Olympia Team pentru a vă ţine la curent cu evoluţia echipei româneşti şi condiţiile de la faţa locului.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRetrospectiva săptămânii 14 – 20 Iulie 2014
Articolul următorCentru SCOTT – inchirieri
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ