Acum citesti
Fotbal cu bicicleta, o disciplină mai puţin cunoscută

Există o multitudine de sporturi legate de bicicletă, downhill-ul, cursele de şosea, trialul, aşa că nu ar trebui să fim surprinşi atunci când aflăm despre un sport nou care implică pedalarea pe bicicletă. De bike polo ştim, dar ce spuneţi de Cycle ball?

Cycle ball nu este deloc un sport nou sau o “ciudăţenie”. Apărut acum peste 120 ani, mai exact în 1893, sportul a fost inventat de un german pe nume Nicholas Edward Kaufmann cel mai popular fiind în ţări ca Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franţa, Germania, Japonia, Rusia şi Elveţia. Şi, deşi mai puţin cunoscut ca sport, are totuşi propriul Campionat Mondial, primul fiind desfăşurat în 1929.

cycle ball 3

Sportul implică 3 componente: un biciclist, o bicicleta si o minge. Dacă despre biciclist şi minge ştim suficient, bicicleta este ea însăşi o curiozitate, poate nu pentru partea mecanică – bicicletele sunt single speed fixe şi fără frâne, totuşi geometria şi aspectul sunt cel puţin interesante.

cycle ball 2

În mare Cycle ball-ul este foarte asemănător cu fotbalul. Două echipe joacă una împotriva celeilalte pentru puncte prin înscrierea de goluri în poarta adversă însă doar cu ajutorul roţilor bicicletei. Exista trei feluri de jocuri Cycle ball: cu echipe de 2, 5 sau 6 jucători, cel mai popular fiind cel cu echipe de cate 2.

cycle ball 1 cycle ball 4

Dacă la noi Bike polo a început să iasă la suprafaţă aşteptăm să vedem cât va dura până când vom vedea şi în România primul meci de Cycle ball.

[youtube id=”FCe2-QrCeOs” width=”600″ height=”350″]
Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve + sixteen =