Acum citesti
Au început înscrierile la Bucegi Winter Race, 23.03.2019

Bucegi Winter Race este una dintre cele mai vechi curse de schi-alpinism și schi de tură de la noi, care a reușit să se desfășoare timp de 9 ediții consecutive, în zona Padina-Peștera din Munții Bucegi, pe un traseu ce a variat de la un an la altul în funcție de condițiile de zăpadă și cele meteo.

Cursa este una foarte frumoasă, adresată atât sportivilor de performanță cât și amatorilor de schi de tură care își doresc o zi frumoasă la schi într-una din cele mai potrivite zone pentru acest sport la noi în țară.

Iată ce spun organizatorii:

Bucegi Winter Race este o competiţie de schi de tură care se desfaşoară în Munţii Bucegi, pe traseul de creastă, cu start din zona Peștera, în prima decadă a lunii martie. Prima competiţie a fost organizată in februarie 2011 si de atunci, în fiecare an, schiori din toată ţara paticipă la acest concurs.

Ediţia a IX-a  2019, se va desfăşura în ziua de sâmbată, 23 martie, cu start/sosire în aceeaşi zonă Pestera, având o lungime de aproximativ 12,5 km şi 1000m diferenţă de nivel în urcare.

Obiectivul acestui concurs este de a promova zona montană înală a Judeţului Dâmboviţa prin intermediul tuturor activităţilor outdoor.

TRASEUL PROPUS PENTRU 2019

START: REF.SALV.PESTERA–>Vârful Bătrâna(CP1)–>Stâna din Doamnele–>Vârful Obârşia–>Stâna din Şugări(CP2)–>Şaua Călugărului–>Piciorul Babelor(CP3)–>Cabana Babele–>Vârful Cocora–>Plaiul lui Păcală–> SOSIRE: REF.SALV.PESTERA

Startul se va da în bloc sâmbată, 23 martie 2019 ora 9.30, de lângă Refugiul Salvamont Dâmbovița, pe traseul ce urmează banda albastră până în zona de confluență cu triunghiul roșu, mergând pe acesta până aproape de Stâna din Doamnele, covorâm ușor în Valea Doamnele și ne continuăm traseul în direcție S, S-V, inițial în coborâre după care în urcare pana iesim in drumul forestier ce duce la stâna din Piatra Hoților (Valea Horoabelor), pe care-l lăsăm ușor în stânga pentru a ne continua urcarea până în Vârful Bătrâna, unde se află primul post de control. De aici se coboră inițial pe culme și apoi pe drum, traversăm din nou Văile Doamnele și Obârșia după care ne antrenăm într-un urcuș susținut până pe Vârful Obarșia, unde portiunea finala, aprox. 15m, va fi parcursa pe bocanci.

Din Vârful Obârşia se coboară, pe versantul sud-estic, până la Stâna din Şugări (CP2).
Continuăm de aici cu o urcare uşoară spre Şaua si Varful Călugarului, de unde incepem coborarea pe „Fata Mare” pana la SOSIRE

Există și un traseu de rezervă pentru condiții meteo dificile.

ECHIPAMENT INDIVIDUAL OBLIGATORIU:

  • bocanci de tură, schiuri de tură cu legături mobile
  • piei de focă
  • beţe
  • ochelari de soare cu filtru UV
  • rucsac de tură în care să încapă echipamentul cerut şi cu sistem de ataşare a schiurilor
  • caciulă sau bentiţă
  • cască omologată
  • manuşi
  • pantaloni lungi interiori şi suprapantaloni
  • bluză de interior si exterior cu mânecă lungă
  • folie de supravieţuire de minim 1.80 m patraţi
  • un pansament compresiv
  • lopata, snur si sonda de avalansa

Se recomandă sa aveţi in dotare: pufoaică, lanterna frontala

Taxa este de doar 50 lei.

Pentru înscrieri și informații complete vizitați pagina organizatorilor.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − 11 =