Acum citesti
Biciclete pentru copii – sfaturi

biciclete_pentru_copiiCopiii sunt si eu la randul lor fascinati de mersul pe bicicleta. O ipoteza care se confirma in 90% din cazuri. Dar ce bicicleta se potriveste pentru copilul tau?


gg
De la 2 la 4 ani


Ar trebui sa stii ca in functie de varsta, bicicleta destinata copilului tau se schimba pe parcursul cresterii lui. Pentru inceput iti recomandam bicicleta cu trei roti – pe scurt tricileta : intre 2 si 4 ani copiii vor sa incerce cat mai multe nebunii. Acestea le confera siguranta de care au nevoie, deoarece nu exista niciun pericol sa se rastoarne.


In afara acestui fapt, ei incep sa invete sa-si coordoneze miscarile, intre maini si picioare, iar bicicleta este mai mult decat un ajutor care vine in intampinarea lor. Reusesc sa invete sa ocoleasca diferite obstacole, sa-si echilibreze greutatea corpului si sa-si dezvolte atentia distributiva.


Mai multe modele de tricilete gasesti pe site-ul Toyz.ro facand click aici .


1601_2De la 4 la 10 ani


Pentru copii de 4 ani sau peste, sunt indicate bicicletele cu roti de 10 pina la 18 inci, care sunt in mare parte niste vehicule care functioneaza la fel ca o bicicleta, numai ca sunt in miniatura : pe langa acest aspect, ele ofera si protectie suplimentara precum aparatorile de plastic pentru lant si posibilitatea montarii a doua roti ajutatoare, pina ce incepe intr-adevar procesul de stapanire a echilibrului.


Mai mult, copiii incep cu aceasta ocazie sa foloseasca franele instalate pe bicicleta, inlocuind astfel treptat procesul de franare doar cu picioarele (ca in cazul tricicletei). Dupa o utilizare de aproximativ 4 luni de zile, vine momentul ca rotile ajutatoare sa fie demontate iar copilul sa invete sa-si mentina echilibrul. Pentru o astfel de bicicleta va trebui sa dispui de un buget intre 250 si 300 de lei.


O bicicleta potrivita pentru varsta de 4 ani sau mai sus poti vedea aici.


2043_1De la 10 la 14 ani


Achizitionarea unei biciclete pentru copii, potrivita varstei acestuia, este de multe ori foarte dificila pentru parinti. Nici la a 2a sau a 3a bicicleta nu va fi mai simplu, deoarece pe masura ce copilul creste, cresc si asteptarile acestuia vis-a-vis de vehiculul pe care-l manevreaza.


Peste varsta de 10 ani, sunt recomandate bicicletele cu roti de pina la 20 de inci, asta insemnand o gama de mini-mountainbike-uri. Acestea deja detin forma si componentele unei biciclete normale (cu roti de 26 de inci), numai ca au dimensiuni reduse. Deja se ofera in aceasta gama de biciclete, frane de tip V-Brake, furci cu amortizor si chiar amortizor pentru partea din spate a bicicletei. Pentru o astfel de bicicleta (deja mai avansata decat precedentele) va trebui sa iei in calcul in buget de aproximativ 300 – 500 de lei.


O astfel de bicicleta poata fi vizualizata aici .


Dupa 14 ani


Dupa varsta de 14 ani, copilul poate deja sa conduca o bicicleta ceva mai mare, cu roti de 24 de inci. Aceasta reprezinta si pasul final spre o bicicleta normala. Este ceva mai joasa decat o bicicleta clasica, dar se bucura de absolut toata tehnologia disponibila si pentru bicicletele mai mari : frane pe disc hidraulice, amortizoare sofisticate, cadre de aluminiu etc. O astfel de investitie poate deveni deja costisitoare, situandu-se undeva peste pragul de 800 de lei. Si poate ajunge foarte lejer si la suma de 1.000 de euro sau peste, in functie de dotarile si piesele alese pentru bicicleta.


De asemenea la aceasta varsta, se poate achizitiona fara probleme o bicicleta cu roti normale (de 26 de inci), dar cu un cadru ceva mai mic (intre 12 si 16 inci inaltime).


Indiferent de varsta copilului tau, trebuie sa retii ca bicicleta este un mijloc perfect pentru a-si imbunatati aptitudinile dar si pentru a-si consuma eficient energia.


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen − five =