Retro bike – Eddy Merckx din 1980

0

S.A. Cycles Eddy Merckx Rijwielen N.V., mult mai cunoscută drept Eddy Merckx, este o marcă belgiană de biciclete de top, companie fondată în 1980 de ciclistul profesionist Eddy Merckx. Marca în sine este considerată a fi cea mai prestigioasă din lume.

Eddy Merckx, care la rândul său este considerat a fi cel mai mare ciclist al tuturor timpurilor, şi-a lansat compania pe data de 28 martie 1980. Merckx s-a retras din viaţa de ciclist profesionist cu 2 ani înainte de lansarea companiei. Fabricarea celor mai bune biciclete din lume a devenit astfel următorul său ţel.

Eddy Merckx retro bike

Numele Eddy Merckx a devenit repede sinonim cu cele mai bune biciclete din lume, o moştenire care este valabilă şi astăzi. Merckx a fost dintotdeauna obsedat să concureze pe cele mai bune biciclete posibile. Pe vremea când era ciclist profesionist era cunoscut pentru faptul că se oprea în timpul curselor pentru a-şi regla înălţimea şeii chiar şi de mai multe ori în timpul curselor faimoase precum Paris-Roubaix sau Campionatele Mondiale pentru a se asigura că va performa la cel mai înalt posibil nivel. Şi, chiar dacă alte mărci celebre ale vremii precum Masi, Colnago şi De Rosa construiau biciclete pentru el şi echipa sa acestea deja începuseră să poarte numele lui datorită implicării sale în designul bicicletelor.

Astăzi bicicletele Eddy Merckx sunt la fel de perfecte, performante, exotice şi prestigioase ca în prima zi.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEvolveo prezintă Strongphone D2 Mini
Articolul următorLerești – Lalu și înapoi
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ