În 1983 când traversai Sahara pe bicicletă o făceai pe un Fisher

0

De-a lungul vremii au existat şi s-au încercat o mulţime de metode de promovare a bicicletei. În 1983 Gary Fisher s-a gândit că ar fi interesant să sponsorizeze o expediţie pe bicicletă în deşertul Sahara ocazie cu care putea demonstra cât de solide sunt bicicletele sale. Lucru care i-a reuşit.

Tim Gartside şi Peter Murphy s-au înhămat la provocarea şi aventura traversării pe bicicletă a deşertului Sahara, în 1983, la nivelul şi cu echipamentul disponibil la vremea respectivă. Cei doi temerari au avut de pedalat 650 km, drumul dintre Tamanrasset şi Arlit, lucru pe care l-au făcut în 17 zile. Nu de puţine ori furtunile de nisip i-au ţinut pe loc sau i-au obligat să pedaleze solicitând şi mai mult echipamentul folosit, în special bicicletele.

Însă echipamentul a rezistat, iar acestea sunt bicicletele care i-au dus pe cei doi cu bine la finiş. Nu degeaba catalogul de prezentare din 1984 spune despre modelul folosit, „Montare Mt. Tam” că sunt construite la standarde pentru expediţie: greutate: 13 kg; cadru: oversize duble butted chrome-moly; jante: Ukai; butuci: Shimano Deore XT; anvelope: Panaracer 26×2.125; shiftere şi schimbătoare: Shimano Deore XT; lanţ: D.I.D. Lanner; angrenaj: Sugino AT triplu; pinioane: Shimano Uniglide 13-30T; tijă de şa SR Laprade; şa: Avocet Touring I;  ghidon: Fisher Bullmoose; frâne: Shimano Deore XT cu manete Magura.

gary fisher Montare Mt. Tam

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOferte Biciclete 24-30 Noiembrie 2014
Articolul următorTransmisia variabilă VECTr în locul schimbătorului faţă
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ