Acum citesti
În 1983 când traversai Sahara pe bicicletă o făceai pe un Fisher

De-a lungul vremii au existat şi s-au încercat o mulţime de metode de promovare a bicicletei. În 1983 Gary Fisher s-a gândit că ar fi interesant să sponsorizeze o expediţie pe bicicletă în deşertul Sahara ocazie cu care putea demonstra cât de solide sunt bicicletele sale. Lucru care i-a reuşit.

Tim Gartside şi Peter Murphy s-au înhămat la provocarea şi aventura traversării pe bicicletă a deşertului Sahara, în 1983, la nivelul şi cu echipamentul disponibil la vremea respectivă. Cei doi temerari au avut de pedalat 650 km, drumul dintre Tamanrasset şi Arlit, lucru pe care l-au făcut în 17 zile. Nu de puţine ori furtunile de nisip i-au ţinut pe loc sau i-au obligat să pedaleze solicitând şi mai mult echipamentul folosit, în special bicicletele.

Însă echipamentul a rezistat, iar acestea sunt bicicletele care i-au dus pe cei doi cu bine la finiş. Nu degeaba catalogul de prezentare din 1984 spune despre modelul folosit, „Montare Mt. Tam” că sunt construite la standarde pentru expediţie: greutate: 13 kg; cadru: oversize duble butted chrome-moly; jante: Ukai; butuci: Shimano Deore XT; anvelope: Panaracer 26×2.125; shiftere şi schimbătoare: Shimano Deore XT; lanţ: D.I.D. Lanner; angrenaj: Sugino AT triplu; pinioane: Shimano Uniglide 13-30T; tijă de şa SR Laprade; şa: Avocet Touring I;  ghidon: Fisher Bullmoose; frâne: Shimano Deore XT cu manete Magura.

gary fisher Montare Mt. Tam

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 3 =