Retro bike – DEER Cycles sau Noblex la nivel profi

0

DEER Cycles este o marca germana de biciclete de munte destul de cunoscuta la vremea sa. Nemtii foloseau tevi din oţel Noblex care veneau tot din tara lor de la compania Poppe & Poffhoff. Echipa era formata din ciclisti care participau la multe concursuri. Neajunsurile bicicletelor pe care le foloseau i-au facut sa se gandeasca sa-si construiasca propriile biciclete.

Cadrele noilor Deer Cycles era usor, dar foarte stabil si rigid. Excela in momentele de downhill insa si pe urcare avea calitati desavarsite. Acestea erau obtinute multumita comportamentului neutru pe plat.

retro bike deer cycles 02

Insa pana s-a ajuns la asemenea performante s-au realizat multe prototipuri si s-au petrecut multe ore in care s-au testat ideile si folozofia celor de la Deer. Cadrele rezultate erau foarte usoare si gandite in asa fel incat sa reziste „o eternitate” potrivit companiei. Acesta era si motivul pentru care utilizatorii primeau gatantie chair daca bicicleta era folosita la concursuri.

Chiar si la acea vreme cadrele celor de la Deer Cycles erau compatibile atat cu furcile fixe cat si cu cele cu suspensii.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentBike Transalp 2016 – mai mult decât un simplu concurs!
Articolul următorIdei pentru cadouri de Crăciun – Calendar cu componente de bicicletă
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ