Retro Bike. Gazelle – din Olanda în Indiile de Est

0

Cunoscute mai mult pentru fiabilitatea în traficul urban bicicletele Gazelle au o istorie care începe încă din 1892 când Willem Kölling şi Rudolf Arentsen au fondat compania. Iniţial ei se ocupau cu comercializarea bicicletelor importate din Anglia însă din 1902 au început propria producţie sub numele Gazelle.

Gazelle 1925 from Gazelle Bicycles Australia on Vimeo.

Până în 1940 Gazelle a exportat cu succes biciclete peste tot în lume inclusiv în Indiile de Est şi chiar şi azi mai poţi vedea prin Indonezia biciclete Gazelle folosite la întregul lor potenţial. Dezvoltarea companiei a însemnat şi crearea în 1930 a unei biciclete pliabile pentru curieri cât şi a unui tandem lansat în 1935.

Gazelle E2 Sport 1981

Mai puţin cunoscut este faptul că în anii 1960 Gazelle a lansat o divizie specială dedicată concursurilor. În această parte a fabricii erau fabricate, de către maeştrii vremii, cadre construite manual. La momentul apogeului succesului comercial în jur de 35 de oameni făceau parte din această divizie specială Gazelle. Ei au avut succes în special mulţumită cadrului „Champion Mondial” fabricat din oţel. Gazelle a şi sponsorizat echipa infamă TVM care a fost desfiinţată în anul 2000 datorită unui scandal doping.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRetrospectiva săptămânii 18-24 ianuarie 2016
Articolul următorCostul competițiilor de mtb pe etape: 4 Munți
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ