Warwick Giraffe din 1900

0

Fiind final de sezon, dar şi ultimul Retro Bike din acest an, am decis să prezentăm azi ceva mai ciudat. Warwick Giraffe este o bicicletă cu roată de 26 inch pe faţă şi 24 pe spate originile sale datând undeva pe la 1900. Faptul că bicicleta foloseşte roţi diferite faţă-spate permite cadrului să dispună de un top-tube orizontal.

Warwick Giraffe 2

Bicicleta a fost găsită în New York însă originile sale merg pe bătrânul continent, spre Irlanda, întrucât Warwick Giraffe a fost inventată de S. McCormack. În State bicicleta cu ciudatul cadru a fost fabricată sub licenţă de către New Howe Co. Ltd, J. K. Starley & Co. şi D. Rudge & Co. Bicicleta cântărea în jur de 16 kg, deloc mult dacă ne gândim la cadrul din oţel puţin prelucrat şi la faptul că şi astăzi multe biciclete ieftine cântăresc chiar mai mult. Prima bicicletă Giraffe a fost fabricată de Messrs Humber & Co Ltd din Beeston, Anglia, fiind expusă la expoziţia Stanley Show din noiembrie 1893. (foto oldbike.eu)

Warwick Giraffe 1

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCu fatbike-ul prin canion
Articolul următorRoad Bike Party cu Sam Pilgrim
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ