Acum citesti
Biciclete second hand: Magellan Crater

Am ales Magellan Crater 2010 pentru a vorbi despre bicicletele second hand utilizate mai puțin de 6 luni. Pe site-urile de vânzări biciclete second hand există multe astfel de modele. Motivele pentru care utilizatorii renunță la ele sunt diverse: fie vor să treacă la un nivel superior, achiziționând un model mai scump, fie nu sunt făcuți pentru a pedala și doresc să recupereze o bună parte din investiția lor.


Vândute la un interval scurt de timp de la achiziționare, proprietarii vor cere în continuare sume destul de ridicate pentru biciclete pe care doresc sa le vândă. În teorie, acestea sunt încă noi dar în practică depinde foarte mult de modul în care au fost exploatate.


Modelul pe care l-am luat sub lupă este unul destul de răspândit. Nou, a costat aproximativ 1.500 de lei, iar acum se află la vânzare pentru aproximativ 1.200 de lei. Difrența nu este mare, dar tot ai de câștigat comparând prețul redus cu cel al unui model nou. Cei 300 de lei îi poți investi ulterior în accesorii sau echipament!


Dar merită defapt această diferență?


În tot acest timp, Magellan-ul Crater nu a fost supus unui tratament aspru. Îți poți da seama că nu s-a aflat în competiții dure, aruncând o privire pe interiorul țevilor inferioare ale basculei. Acolo apar de obicei urme de zgârieturi când pe anvelope se acumulează foarte mult noroi și intră în contact cu cadrul.


De asemenea, furca RST Gila cu o cursă de 80 mm nu prezintă lovituri semnificative ci mai degrabă doar câteva zgârieturi apărute cel mai probabil în urma neatenției proprietarului. Alte mici zgârieturi pot fi observate și la nivelul manetelor integrate Shimano Acera care sunt responsabile pentru acționarea V-Brake-urilor BikePositive și ele puțin zgâriate.


Trebuie să arunci o privire atentă și asupra angrenajului. Dacă partea exterioară a acestora este zgâriată, bicicleta a fost cel mai probabil în zone cu noroi. În cazul Magellan-ului nostru, acestea prezintă câteva zgârieturi apărute în urma depozitării neglijente a bicicletei.


Anvelopele se prezintă foarte bine, crampoanele de pe carcasă fiind foarte puțin uzate.  Sub basculă nu sunt urme de lovituri în schimb deasupra acesteia se observă cu ochiul liber lipsa unei protecții montată pentru a proteja cadrul de loviturile lanțului. Vopseaua are foarte multe ciupituri dar și câteva mici urme care ne arată că lanțul a sărit de pe foaia mică, fiind prins între aceasta și cadru.


Atât foile cât și pinioanele sunt încă în formă bună, dar necesită o curățare corespunzătoare.


Pe scurt, Magellan Crater este o afacere bună, chiar dacă discount-ul nu este atât de mare. Argumente pro sunt: durata de exploatare mică, lipsa urmelor de lovituri evidente și integratetea componentelor  care mai pot fi utilizate fără probleme în continuare. Argumentele contra se referă la micile zgârieturi și la ciupirturile de pe basculă. Poți împiedica lanțul să mai lovească de cadru, prin montarea unei astfel de protecții care nu ar trebui să-ți scoată mai mult de 30 de lei din buzunar.


Este dotat cu butuci ce-ți permit montarea unui sistem de frânare pe disc. Există prinderi pe cadru pentru conducte și un locaș pentru prinderea etrierului. Prin urmare, poate suferi upgrade-uri ulterioare achiziționării în cazul în care nu ești mulțumit de prestația frânelor V-Brake de la BikePositive.


Important la achiziționarea unei biciclete second hand este ca ulterior să nu mai investești alți bani în aceasta. Prețul este corect, dar va fi și mai corect dacă negociezi și obții un oarecare discount. Totul pentru egoul tău, desigur.



Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + eight =