Acum citesti
Bike Check (I): Petra Zăgrean – Banshee Legend

Astăzi inaugurăm o nouă rubrică, Bike Check pe numele său, care se va ocupa exact așa cum spune și denumirea, cu bike-check-uri. Pe scurt, vom lua sub lupă bicicletele celor mai cunoscuți rideri din România, fie că se dau la Cross Country, Enduro sau Downhill și le vom prezenta cu ajutorul lor pe larg, în această rubrică.

Petra Zăgrean și noul Banshee Legend 2017.

Primul articol îi revine lui Petra Zăgrean de la Bistriz Bike Shop Racing, care s-a remarcat în anii anterior la concursurile de downhill și mai nou, la cele de enduro. Dar cum downhill-ul este disciplina ei de suflet, astăzi vom admira împreună bicicleta sa de competiții, un Banshee Legend, între noi fie vorba, o apariție rară pe scena locală. Pentru a te introduce mai bine în atmosferă, află că Petra a obținut titlul de Campioană Națională la Downhill în 2012 și a câștigat Cupa Națională de Downhill în 2016.

Petra a făcut trecerea de la un cadru S, la unul M.

Alte întrebări? Nu? Ok, să trecem mai departe și să-i dăm cuvântul:

Prima mea bicicletă a fost un Banshee Scythe, marime S cu care am concurat în anul 2012. Un an mai tarziu, am trecut pe un Banshee Legend MKII, marime S, prima bicicletă de Downhill-Race, pe care am folosit-o până în 2016, cu precizarea ca în 2015, am schimbat cadrul cu unul identic, dar pe alta combinație de culori.

În 2017 am decis să folosesc tot un cadru Banshee Legend, doar că o marime mai mare, M și cu geometria optimizată pentru roți de 27.5. Inițial, am fost sceptică în privința mărimii cadrului și a roților, dar după cateva ture de antrenament, am început să mă simt tot mai bine pe bicicletă, chiar mai bine decât pe cea veche.

Angrenaj Shimano Saint și un lanț în ton cu gama.
Ce se ascunde acolo? Păi un amortizor Cane Creek, ce altceva?
Pedale clipless HT X1.
Lată, albastră și capsată.

Noul Banshee Legend îmi oferă o mai mare siguranță și incredere la viteze mari, fiind o bicicletă foarte stabilă și bine echilibrată datorită designului articulație spate „KS-link” (Virtual pivot point) și poziției foarte joase a telescopului spate, astfel având centru de greutate foarte coborât. Trebuie să precizez faptul că bicicleta nu este de serie, ci este construită de baietii de la Bistritz Bike Shop cu componetele pe care le-am ales împreună.

Astfel, o parte din componente sunt de la Dartmoor, deoarece sunt de bună calitate, rezistente, accesibile ca preț și au o gamă variată de culori. Transmisia și frânele sunt Shimano, o marcă de încredere pe care o folosesc de cativa ani, singura diferentă fiind faptul că am echipat bicicleta cu vârful gamei, Shimano Saint (butuci, angrenaj, discuri de frană) și Shimano Zee (frane și schimbătoare). Am trecut la pedale HT X1, care pe langă faptul că sunt mai ușore și mai solide decât vechile pedale (Shimano DX), îmi oferă o siguranță în plus în condiții de rulare pe teren ud.

Sunt încântată de noua bicicletă de Downhill și astept cu nerăbdare primul concurs.

Componentele bicicletei de downhill în detaliu:

Cadru: Banshee Legend marime M model 2017
Furcă: Rock Shox Boxxer WC
Telescop spate: Cane Creek DB air
Ghidon: Dartmoor Tornado V1 cu rise de 1,5 inch și lungime de 750mm
Pipă: Dartmoor Rage V2 45mm
Jantă fata/spate: Dartmoor  Revolt V1
Butuc fata: Shimano Saint M815
Butuc spate: Shimano Saint M815
Spițe: Sapim Leader
Nipluri: Sapim Polyax Aluminiu
Frâne: Shimano ZEE M640 (placuțe de frână metalice, cu radiator)
Discuri fata/spate: Shimano Saint RT99 203mm
Schimbător spate: Shimano ZEE M640
Manetă schimbator: Shimano ZEE M640
Pinioane: Shimano 105 CS-5700 11-25T
Angrenaj: Shimano Saint M815 165mm cu foaie Saint de 36T
Butuc pedalier: Shimano Saint BB80
Ghidaj lant: Cox Rave
Lant: Kmc X10 SL
Pedale: HT X1
Tijă sa: Funn Crossfire
Șa: Dartmoor Trail
Anvelopă fata: Schwalbe Magic Mary 27,5×2.35 Snake skin Trail Star pliabil (tubeless)
Anvelopă spate: Schwalbe Magic Mary 27,5×2.35 DH Vert Star pe sârmă (tubeless)
Greutate: 17,1 kg (inclusiv pedale)

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 1 =