Acum citesti
Biking feminin

Biking feminin

femei_pe_bicicleta
Ciclismul este foarte important in lumea actuala. Mult mai multi barbati merg pe bicicleta in lumea intreaga decat femei. De ce biciclete si de ce avem nevoie de feminism? Daca femeile nu merg pe bicicleta, cum putem avea o cultura de ciclism in lumea noastra?


Femeile si bicicletele in istorie


Bicicleta era folosita frecvent pana in 1890, de catre toate femeile de la clasa medie in sus, insa putin mai tarziu ciclismul si totodata bicicleta a fost interzisa pentru femei deoarece ”le ucide sanatatrea sexuala si promoveaza masturbarea”.


Misiunea GearUp!


Misiunea GearUp este o organizatie care doreste sa lucreze cu bicicletele pentru a le face accesibile tuturor si depun toate eforturile pentru a intelege si a elimina disparitatile in comunitatea de biciclisti in orasele germane si in afara acestora. Va incerca sa confrunte opresiunile ca rasismul, sexismul, classismul, ageismul si homofobia astfel incat sa poata promova bicicleta ca un mod sanatos de transport, de distractie, care este independent si ecologist.


Statistici :


In Minneapolis 30% dintre oamenii care merg pe bicicleta sunt femei ( in 2006 au fost doar 24%).
In Saint Paul 19% dintre biciclisti sunt femei.
In Chicago 32%  dintre biciclisti sunt femei.
In Pittsburgh 12% dintre biciclisti sunt femei.
In Jacksonville 9% dintre biciclisti sunt femei.
In Santiago 8% dintre  biciclisti sunt femei.
In Bogota 1-5% dintre biciclisti sunt femei.


Vezi Comentariu (1)
  • Chestia aia ca folosirea bicicletei de catre femei, printre altele promoveaza masturbarea…e tare de tot !!….si cand ma gandesc ca multora nici prin minte nu le trece asa ceva ! =))

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − fifteen =