Acum citesti
Cannondale SE 2000 din 1991

Îți poți imagina în ziua de astăzi o bicicletă premium cu suspensie doar pentru partea posterioară? Cam greu, nu-i așa? În 1991 lucrurile stăteau complet diferit, iar viziunea despre confortul pe bicicletă, cel puțin în accepțiunea celor de la Cannondale, aducea mai degrabă a jumătate de măsură. Aparent însă, lucrurile nu stau chiar așa de simplu.

Cannondale SE 2000 se numără printre primele biciclete cu suspensii din lume, făcându-și debutul la începutul anilor 90. Bascula ce beneficia de amortizor pe ulei și arc, oferea cu siguranță mai mult confort decât o bicicletă cu cadru hardtail. Sistemul de amortizare purta denumirea E.S.T. (Elevated Suspension Technology), iar greutatea cadrului din aluminiu era de sub 2.7 kg. Cannondale susținea la acel moment că partea frontală a bicicletei nu rămânea neamortizatp, furca fixă din aluminiu contribuind destul de mult la absorbția șocurilor din teren, făcând echipă bună cu tija de ghidon (pipa) Flexstem, responsabilă de asemenea pentru reprize decente de amortizare.

Noul concept aducea cu sine și o echipare de top, așa cum era firesc. Astfel, o linie completă de piese Shimano XT întregea bicicleta. De apreciat este faptul că în fișa tehnică erau menționate greutatea jantelor, a ghidonului sau a cheiței tijei de șa. În orice caz, SE 2000 avea o greutate acceptabilă de 12.3 kg.

via Cannondale

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × one =