Acum citesti
Carpathian MTB Epic – starea traseelor

Zilele trecute am fost pe mai multe bucăți din traseele Carpathian MTB Epic, evident în primul rând pentru că ne plac, dar și să vedem cum se prezintă după o iarnă lungă și un sezon interminabil de ploi…

Din păcate timpul nu ne-a permis să parcurgem integral traseele, dar am fost prin multe locuri importante, inlcusiv în zona Șaua Strunga, în creasta Leaotei, în Prăpăstiile Zărneștilor și în zona Șirnea – Peștera – Măgura.

Zăpada, chiar dacă a fost multă, s-a topit datorită ploilor abundente. Astfel, zone care mai aveau de obicei limbi serioase de zăpadă, cum sunt torenții de sub Strungulița, nu mai au nici măcar urme de zăpadă în zonele pe unde trece traseul. Până și limba de zăpadă din Strungulița, destul de persistentă, e aproape total topită.

Zăpada multă a avut un efect benefic asupra traseelor de la altitudine mare. Astfel, majoritatea potecilor sunt mai tasate ca de obicei, cu mai puțini bolovani, mai curate și mai ușor de abordat în mare viteză. Din păcate însă ploile abundente le păstrează ude, așa că anvelopele au șanse să derapeze lateral pe pietre și mai ales pe rădăcini.

Zonele de la baza muntelui însă au fost afectate în mod negativ. Ploile abundente au spălat drumurile care acum o lună erau în stare foarte bună. Ele sunt acum foarte bolovănoase, friabile și greu de abordat pe bicicletă pe porțiunile abrupte. Dacă ploile continuă viteza de parcurgere va fi mai mică decât anul trecut.

În concluzie, dacă mergeți să vă antrenați, totul e în regulă. Verificați prognoza pentru a evita furtunile cu fulgere în zona de creastă, dacă vremea e periculoasă mai bine faceți traseul din ultima zi, care e protejat de intemperii. Mai sunt încă multe zone în care nu a ajuns nimeni anul acesta, așteptăm vești de la organizatori și vă vom transmite mai multe când vom avea ce. Nu uitați, înscrierile sunt deschise pe pagina competiției.

Până atunci, iată câteva poze din zonă:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 3 =