Acum citesti
Cele mai bine echipate biciclete între 2.000 și 2.500 de lei (2018)

Trecem la un nou capitol, acela al bicicletelor cu prețuri între 2.000 și 2.500 de lei, un capitol care deschide porțile spre traseele montane, însă nu foarte tehnice sau dificile. Acestea sunt biciclete care se pot folosi de către începători/amatori unele (în funcție de dotări) chiar la maratoanele pe plat sau la plimbări montane, unele dintre ele oferind suficiente rapoarte pentru a-ți înlesni urcările pe proțiuni mai abrupte. Haideți să vedem împreună, care dintre biciclete oferă cel mai bun raport echipare/preț. După cum aminteam și în ghidul anterior, dedicat bicicletelor mai ieftine, între 1.000 și 2.000 de lei, acest ghid nu ia în calcul geometria sau manevrabilitate bicicletei. Să începem!

Kross Hexagon 7.0 cu roți de 29 de inch este echipat cu o transmisie 3×9, cu un schimbător de pinioane Deore, o premieră în acest segment de preț. În plus, aceasta are un cadru bine finisat, frâne hidraulice pe disc Shimano M315 (adică Altus), o furcă Suntour XCM cu o cursă de 100mm și cu comandă pe ghidon și anvelope de la Mitas. Per total, pachetul este foarte atractiv, mai ales că ne dă un indiciu asupra faptului că pentru bicicletele Kross s-au mai îmblânzit prețurile, cel puțin în această gamă.

Preț: 2.149 Lei

Continuăm cu Haibike Seet HardNine 2.0, o bicicletă cu un cadru aparte, extrem de solid, care rulează pe roți de 29 de inch. Este echipat cu o furcă Suntour XCT, o transmisie 3×8 Altus/Tourney, frâne hidraulice pe disc Tektro M285 cu discuri de 160mm și anvelope XLC MountainX. Alegerea ideală pentru cei care doresc o bicicletă cu un aspect total diferit față de ceea ce oferă concurența.

Preț: 2.199 Lei

Primul brand de legendă intră în acest top cu modelul Agressor Expert, fiind vorba bineînțeles despre un GT. Este echipat cu roți de 27.5 inch, are un o transmisie 3×8 Acera/Tourney, frâne hidraulice pe disc Shimano M315 și o furcă cu o cursă mai mică, de 80mm. Cadrul are un design sportiv, însă echiparea nu este chiar grozavă pentru trasee de munte.

Preț: 2.250 Lei

Faimosul Cube Aim Pro urmează în clasament cu o echipare 3×8 pentru transmisie, formată din componente Shimano Tourney, frâne Tektro M285 cu discuri de 160mm și o furcă Suntour XCT, rulând pe roți de 27.5 sau 29 de inch, la alegere – prețul fiind același.

Preț: 2.259 Lei

Cu un preț similar, urmează alt concurent german: Focus. Modelul Whistler Elite vine tot cu o transmisie 3×8 (Shimano Tourney), o furcă Suntour XCT, anvelope Continental Race King 2.2, roți de 29 de inch și frâne hidraulice pe disc Shimano M315.

Preț: 2.259 Lei

Producătorul bulgar Sprint își joacă cartea în segment cu Apolon 29, echipat cu o furcă ceva mai bună decât a concurenților germani, un Suntour XCM, frâne pe disc hidraulice Shimano M315, anvelope Schwalbe Smart Sam, roți de 29 de inch și o transmisie 3×8 Acera/Tourney. Dată fiind furca ceva mai bună, merită diferența de preț, aproape insesizabilă.

Preț: 2.299 Lei

Devron Riddle M2.7 este de departe cea mai bine echipată bicicletă a segmentului. Are în dotare o furcă superioară, Suntour XCR cu o cursă de 120mm, transmisie 3×9 Shimano Alivio, frâne Shimano M315 și anveope Mitas V85. Dată fiind furca și transmisia, este greu de găsit un concurent în segment pentru producătorul autohton.

Preț: 2.299 Lei

Corratec X-Vert Motion a fost la un moment dat foarte popular pe piață dat fiind raportul echipare/preț. Modelul de față este echipat cu o transmisie 3×9 Acera/Altus, frâne hidraulice pe disc Tektro M285, o furcă Zoom și anvelope Country Griper 2.10. Rulează pe roți de 27.5 inch.

Preț: 2.349 Lei

Bulls este prezent în acest segment cu modelul WildTail Disc, care a fost și în testele FreeRider. O bicicletă dedicată laturii recreaționale a sportului, echipată cu o transmisie 3×7 Shimano Tourney, frâne Tektro Novela mecanice și o furcă Suntour M3030.

Preț: 2.350 Lei

Pentru 9 lei în plus, primești de la Drag modelul Hardy Base, cu roți de 27.5 inch. Transmisia 3×9 este alcătuită din componente Acera/Altus, la acest capitol ținând piept cu concurența, o furcă Suntour XCM și frâne hidraulice pe disc Shimano M315, devenind astfel una dintre cele mai atractive din acest top. Un set de roți de 29 de inch ar fi fost de preferat.

Preț: 2.359 Lei

Pegas Drumuri Grele este rebelul din această categorie, bicicleta fiind orientată mai degrabă către aventurieri, care vor trasee ceva mai dificle și care acceptă p echipare diferită, precum: transmisie 1×10 de la Microshift, furcă RST Alpha cu o cursă de 120mm, frâne mecanice pe disc Tektro Aries și nu în ultimul rând, anvelope groase-groase, de 2.7×5 x 3.0 inch!

Preț: 2.399 Lei

Bulgarii de la Shockblaze propun modelul R5, cu roți de 29 de inch, un cadru cu un design atractiv și o echipare la fel de atractivă: transmisie 3×9, furcă Suntour XCM, anvelope Schwalbe Smart Sam și frâne hidraulice pe disc Shimano M315. Să spunem că această echipare ar fi media pentru segment.

Preț: 2.449 Lei

Merida Big.Seven 20-D este modelul de sub 2.500 de lei, care vine echipat cu o furcă Suntour XCM cu o cursă de 100mm, transmisie 3×8 Acera/Tourney, roți de 27.5 inch și un aspect care amintește de bicicletele de echipă, mai pecis, cu vârfurile de gamă.

Preț: 2.450 Lei

Ultima bicicletă din top, care mizează pe o transmisie 3×8, este Conway MS429. Aceasta are o transmisie Shimano Altus, frâne hidraulice pe disc Shimano M355, roți de 29 de inch și anvelope Impac Ridgepac.

Preț: 2.499 Lei

Pe scurt:

Devron conduce acest top, însă în mod surprinzător este urmat imediat de Kross Hexagon 7.0, singura bicicletă cu schimbător Shimano Deore, fiind de altfel și cea mai iefitnă din această comparție. De asemenea interesante sunt modelele Drag Hardy Base alături de Shockblaze R5, fiind necesar să o menționăm și pe cea mai rebelă dintre toate, mai precis Pegas-ul.

 

Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − twelve =