Acum citesti
Cele mai bine echipate biciclete între 2.500 și 3.000 de lei (2018)

Al 3lea capitol al ghidului nostru de achiziționare este dedicat bicicletelor din segmentul 2.500 – 3.000 de lei, care după cum se vede, nu-s deloc puține. Dacă ai ajuns pe această pagină dar vrei o bicicletă mai ieftină, poți achiziționa ghidul dedicat bicicletelor cu prețuri între 2.000 și 2.500 de lei sau 1.000 și 2.000 lei.

În segmentul de față, care este încă în gama entry-level, echipările sunt mai bune, iar unele dintre aceste biciclete pot face față și unor trasee de munte mai dificile, ba chiar unor maratoane montane. Prin urmare, dacă dorești o bicicletă care să facă față unor provocări mai mari, aici este locul în care trebuie să te uiți. Ca notă generală, pot spune că bicicletele din această categorie se află la granița dintre un traseu de munte mediu și unul mai dificil și trebuie să iei în calcul faptul că dacă-ți dorești o bicicletă capabilă și pe trasee tehnice, atunci va trebui să te uiți la variantele de peste 3.000 – 3.500 de lei.

Romet Rambler 4 cu roți de 27.5 este primul pe listă. Are cel mai mic preț din această categorie, are o transmisie entry- spre mid-level 3×9, formată din componente Deore/Acera, frâne pe disc hidraulice (nu se specifică modelul), anvelope Michelin și o furcă mai zdravănă, Suntour XCR cu o cursă de 100mm.

Preț: 2.599 Lei

Din nou pentru iubitorii de design diferit există Haibike Seet, de data aceasta în versiunea HardNine, adică roți de 29 de inch. Cadrul rămâne în design la fel de radical, însă față de modelul din cealaltă categorie primești o transmisie 3×9 Deore/Altus, o furcă Suntour XCT – prima din gama Suntour, frâne Tektro M285 și anvelope XLC. Așadar, mai lasă loc de upgrade-uri în caz că te decizi pentru ea, cel puțin la nivel de furcă și frâne dacă vrei să parcurgi trasee serioase de munte.

Preț: 2.690 Lei

Pegas revine în acest segment, tot cu un model radical diferit, fiind vorba despre un fatbike. Bicicleta are o furcă fixă din aluminiu, frâne Tektro mecanice pe disc, schimbător Microshift pentru transmisia 1×10 și anvelope zdravene în formatul 26×4.0. Rezervată doar celor pasionați de segment sau celor care vor să fie admirați pe stradă.

Preț: 2.699 Lei

Același cadru de la Focus, adică Whistler-ul, îl întâlnim și în această categorie de preț, însă cu o echipare superioară. Cu o paletă de culori mult mai atractivă, aceasta este dotată cu roți de 29 de inch, o furcă Suntour XCM, frâne hidraulice Shimano M315 cu discuri de 180/160mm și un set de anvelope Continental Race King 2.2. Echiparea se păstrează pe aceeași linie precum cea a bicicletelor care fac parte din categoria celor mai notorii brand-uri.

Preț: 2.749 Lei

Kross revine și în această categorie de preț cu modelul Level 4.0, cu un cadru superior Hexagon-ului. În plus, beneficiază de culori mai atractive, de o furcă mai zdravănă, Suntour XCR, de o transmisie 3×9 din care face parte un schimbător Deore și un Altus, anvelope Schwalbe Smart Sam de 2.1 și același frâne Shimano M315 pe care le regăsim pe majoritatea modelelor din această listă.

Preț: 2.780 Lei

La nivel de finisaje superioare și aspect atractiv își face intrarea Sunn, acesta fiind de altfel și cel mai ieftin model din gamă. Tox S2 cu roți de 27.5 face lucrurile diferit, echipând modelul cu o furcă Suntour XCM cu o cursă mai mare, de 120mm, o transmisie 3×8 Altus/Acera, anvelope diferite față-spate (Hutchinson Python/Taipan) și frâne hidraulice pe disc Shimano M315. Este o bicicletă orientată către traseele mai dificile, cu un concept oarecum diferit față de cele din această listă.

Preț: 2.790 Lei

Devron echipează modelul Riddle M3.7 cu roți de 27.5 cu anvelope cam subțiri (2.0 inch), însă cu o furcă zdravănă de la Rock Shox, modelul XC 30 cu o cursă de 120mm, o transmisie Deore/Altus, frâne hidraulice pe disc Shimano M365 (discuri 180/160mm) și anvelope WTB Ranger Comp. Oferta este bună raportată la buget, însă un upgrade al anvelopelor n-ar strica.

Preț: 2.799 Lei

Și Shockblaze R6 cu roți de 29 de inch mizează tot pe o transmisie 3×9, construită din componente Alivio/Acera, însă excelează la capitolul furcă cu un Suntour XCR pe aer. Are frâne Shimano M315 și anvelope ceva mai late, Schwalbe Smart Sam în formatul 29×2.25, fiind foarte pregătită în acest fel pentru trasee de munte.

Preț: 2.799 Lei

Bulls Sharptail Disc are un cadru frumos desenat, ceva mai lăsat pentru o mai bună accesibilitate și este echipat cu o transmisie 3×8 Altus/Tourney, frâne Tektro M285, anvelope Supero Edge 29 x 2.25 – de asemenea potrivite pentru trasee mai dificile și o furcă Suntour XCM.

Preț: 2.800 Lei

O treaptă mai sus se află Cube AIM SL, oferită fie cu roți de 27.5, fie cu roți de 29 de inch, cu o transmisie 3×9, frâne hidraulice pe disc Shimano M315 cu discuri de 160mm și o furcă Suntour XCM (cu comandă pe ghidon). Anvelopele privon de la Schwalbe, modelul Smart Sam.

Preț: 2.859 Lei

Drag Hardy Comp mizează în schimb pe o furcă mai zdravănă, un Suntour XCR cu o cursă de 100mm, are frâne ceva mai răsărite, Shimano M396 hidraulice și o transmisie 3×9 formată din componente Shimano Alivio/Acera. Față de modelul din categoria de preț 2.000-2.500 de lei, acesta nu reușește să ne impresioneze prea mult, desși se află peste multe din acest clasament la capitolul echipare.

Preț: 2.868 Lei

GT revine în această categorie de preț tot cu modelul Avalanche însă cu o altă configurație de componente. Rulează pe roți de 27.5 inch sau 29 de inch (în funcție de înălțimea cadrului) și amortizează cu ajutorul unei furci Suntour XCM și are o transmisie compusă din Shimano Deore/Acera. Frânele sunt hidraulice pe disc, fără a se preciza modelul, iar geometria este orientată mai mult către coborâri/distracție.

Preț: 2.895 Lei

Merida Big.Nine 100 oferă garanție pe viață la cadru și este un model echilibrat așa cum a reieșit din testul realizat de noi toamna trecută. Se face remarcată prin culorile mai aprinse și vine echipată cu o furcă Suntour XCM cu o cursă de 100mm, frâne hidraulice pe disc Shimano M315, transmisie 3×9 Alivio/Acera și anvelope de calitate de la Maxxis, modelul Ikon 2.2. Rulează pe roți de 29 de inch.

Preț: 2.990 Lei

Rămânem în sfera brand-urilor premium și continuăm cu Cannondale Trail 6, cu roți de 27.5 inch. Este desigur de așteptat ca echiparea să nu exceleze, însă noul cadru a lui Trail este deosebit de potent la vale (comparat cu biciclete din aceeași grupă) așa cum a reieșit din testul realizat de noi anul acesta. Ai la dispoziție o furcă Suntour XCM, frâne Shimano M315 hidraulice, anvelope WTB Ranger Comp de 2.25 inch lățime și o transmisie Shimano Acera/Microshift.

Preț: 2.995 Lei

Ultima, dar nu cea din urmă, este Cross Grip 29er, produsă la sud de Dunăre dar care vine cu o echipare bogată. Nici aceasta nu oferă o transmisie cu 10 pinioane, însă cea cu 9 pinioane este susținută de un schimbător de pinioane Shimano XT din generația anterioară și de unul de foi Shimano Alivio, are frâne Shimano M355 hidraulice, anvelope Continental Race King și o furcă Rock Shox XC 30.

Pe scurt

Alegând în funcție de buget Romet Rambler conduce acest top, urmat de Shockblaze care în premieră oferă o furcă pe aer în acest segment, apoi de Devron și bineînțeles de Cross, care, în ciuda faptului că este un model de generație anterioară, decide să monteze un schimbător Shimano XT pe Grip 29er, alături de o furcă RockShox, având astfel cea mai bogată echipare.

Vezi Comentarii (6)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × five =