Acum citesti
Cele mai bizare biciclete ale anului

Universul bicicletelor nu se rezuma la mountainbike-uri. Exista suficiente alternative, in special pentru segmentul urban, care te pot pune pe ganduri atunci cand urmeaza sa-ti achizitionezi urmatoarea bicicleta. Dar sa vedem ce ne rezerva sezonul 2011 pentru cei cu gusturi bizare. Vrei s-o accepti sau nu, acest segment exista, asadar trebuie tratat cu maxima atentie.


Bicicletele bizare nu se rezuma doar la termenul de „cruiser”, cu toate ca acestea predomina. Exista si altfel de biciclete urbane cu cadre realizate din materiale la care nu te-ai fi gandit niciodata. Sau poate ca te-ai gandit, dar nu le-ai fi vazut in acest fel puse in practica.


Vom incepe cu bicicletele de la PG Bikes, lider in domeniul bicicletelor „altfel”. Majoritatea propunerilor pentru sezonul 2011 domina aria bicicletelor cruiser. Fie ca vrei sa pedalezi singur sau sa fii sustinut de un motor electric, ai o gama destul de larga de cruisere din care poti alege.


Modelul PG Bikes Viago 73 este o bicicleta prezentata in premiera la Eurobike 2010, care se afla pe moment in stadiul de concept. Nu este insa exclus s-o vedem in curand in vitrinele magazinelor. Pare a fi rezultatul incrusisarii unui cruiser cu o bicicleta fixie. Componentele aurii domina bicicleta iar purismul este tipic pentru unele modele PG Bikes.



Aici avem o bicicleta PG Bikes, modelul Escobar in versiunea noua, cu motor electric capabil sa te propulseze pina la 30 de km/h. Cu dimensiunile acestei biciclete va trebui sa te obisnuiesti, pentru ca masoara nici mai mult nici mai putin de 2,1 m. Long vehicle…



Tot la standul PG Bikes intalnim si modelul Hy-Sweeper, cu o lungime de 1,88 m, motor electric si roti de 26″. Poti parcurge intre 40 si 100 de km cu acumulatoarele incarcate dar autonomie depinde exclusiv de modul de exploatare. Pretul? 2.499 de euro fara taxele de expediere.



Ultima bicicleta PG Bikes este modelul Killer. Urmeaza liniile de design ale Hy-Sweeper-ului, dar este actionata prin propriile-ti puteri. Roata de spate este supradimensionata, iar furca este „patata” cu sange. Capacele de ventil sunt defapt doua capete de mort iar pe bascula suntem intampinati cu un mesaj amuzant, care vrea sa atraga atentia asupra Killer-ului : „It was me, last summer!”. Ai ras?



Trecem acum la singurul model propus de catre producatorul german Waldmeister. Sub sloganul „Exceptional hand-built craftmanship” acestia ofera singurul model din gama, echipat cu un cadru costruit din lemn. Bineinteles, restul de componente sunt din aluminiu iar pe ici-colo cate o piese realizata din carbon sau chiar titaniu. Daca te pasioneaza pedalatul pe un produs eco, va trebui sa te pregatesti cu 12.900 de euro. Da, ai inteles bine. Bicicleta aceasta este atat de scumpa deoarece fiecare cadru este unic : poti alege intre diferite esente de lemn (cires, nuc, alun etc).



Producatorul Kraftstoff propune bicicleta gigant Edelbock. Anvelopele au o grosime impresionanta de 4.0″ dar bicicleta nu cantareste decat 15.5 kg, datorita componentelor cu o greutate redusa. Probabil se numara printre cele mai „mari” aparitii ale anului 2011.



Alutech Bikes se pozitioneaza in extrema opusa si propun cel mai mic model de bicicleta full suspension de pe piata. Furca este de tip double crown, iar bascula beneficiaza de un singur pivot pentru a atenua socurile. Pentru a itnelege pe deplin ca cei de la Alutech chiar nu considera aceasta mini bicicleta o gluma buna, au dotat-o si cu o frana pe disc hidraulica ce provine de la Avid. Vanzarile incep in primavara 2011.



Styriette. Daca nu ai trait in anii 30 sau daca nu esti pasionat de motociclete vechi si foarte vechi, numele nu-ti va spune nimic. Dar ce vezi in poza de mai jos, este replica motocliceltei Styriette, adaptata zilelor noastre si echipata cu un motor electric ce provine de la BionX. Totul este retro la aceasta bicicleta, iar fanii au asteptat indelung lansarea acesteia la Eurobike 2010.



Ultima pe lista este bicicleta BOO. Denumirea este provine din ultima parte a cuvantului bamboo si este o bicicleta urbana, ci unele componente de cursiera si cu altele de citybike ce beneficiaza de un cadru realizat din bambus. Cadrul de bambus nu mai este o noutate, insa cei de la BOO Bikes au extins acest material chiar si la nivelul basculei sau al portbagajului dar si la nivelul jantelor. Transmisia se bazeaza pe o curea si nu pe lant iar cadrul suporta o greutate de 100 de kg. Pe de alta parte, aceasta biciclete este si foarte usoara iar pretul….mai bine-ti spunem doar pretul cadrului : 3731 euro.



Asadar, acum ai vazut ca acest segment ofera modele variate. La urma urmei, decizia o sa depinda de gusturi dar si de bugete.


Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + twenty =