Acum citesti
Fiul marelui cicloturist român Galaţanu Virgil doreşte să-i ducă numele în Cartea Recordurilor

gal

Galaţanu Virgil a fost un român ambiţios, temerar şi neînduplecat. Fiind un mare iubitor de bicicletă şi dornic să cunoască lumea din propria sa experienţă, nu din cărţi sau documentare TV, acesta şi-a propus să străbată cu bicicleta toate cele 243 de ţări şi teritorii ale globului.

De la începutul călătoriei sale până în vara lui 2013 acesta a reuşit să parcurgă 120 de ţări şi câteva teritorii. Din nefericire, în India a contractat o boală infecţioasă gravă, febră tifoidă, care în luna septembrie al aceluiaşi an i-a luat viaţa la doar 56 de ani.

indexPornind pe bicicletă, cu Biblia drept ghid, lipsit complet de mijloace materiale şi fără susţinerea autorităţilor române, Galaţanu Virgil a avut ambiţia şi tenacitatea să înceapă şi să continue o atipică şi incredibilă călătorie, răspunzând la chemarea unui gând grandios şi la realizarea unui vis extrem: înconjorul pământului pe două roţi cu speranţa de a-şi înscrie numele în Cartea Recordurilor.

virgil-galatanu-vrea-sa-ajunga-81299Aşa cum a povestit în diverse interviuri, ţările cele mai sărace i-au adus sprijin şi înţelegere pentru atingerea orizonturilor pe care cei mai mulţi dintre noi nu le vom vedea vreodată. „Toate capitalele prin care am trecut au văzut steagul românesc şi au auzit de România, mulţi pentru prima oară!”.

După deces, puţine lucruri au fost spuse despre el şi nimic nu s-a făcut pentru a onora memoria acestui român. Dacă străbaterea cu bicicleta a 120 de ţări nu e un record demn de Guiness Book, este în schimb o onoare naţională care merită luată în considerare. Acest om, în mai bine de 11 ani, în peste 300.000 km cu bicicleta, a purtat tricolorul şi numele de Român dar în ţara lui nu a primit niciun semn de recunoştinţă.

bicicleta3Mândru de tatăl său dar dezamăgit de lipsa de consideraţie faţă de acesta, Galaţanu Virgil, fiul cel mare al călătorului, este determinat să ducă acest nume în Cartea Recordurilor. Un tânăr cumsecade, iubitor de sport şi de natură şi la fel de perseverent ca tatăl tău, vrea să construiască un monociclu special cu care să traverseze unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, Transfăgărăşanul, în vederea stabilirii unui record mondial şi astfel să-i onoreze numele tatălui său.

Pentru atingerea acestui obiectiv, Galaţanu Virgil are nevoie de susţinerea dumneavoastră. Publicarea articolului pe reţelele de socializare şi în mass-media dar şi o mică donaţie nu ar fi doar un gest de solidaritate, ci şi un omagiu personal adus unuia dintre cei mai mari globetrotteri cicloturişti din lume. Fondurile colectate vor fi folosite exclusiv pentru concepţia şi fabricarea acestui monociclu şi vor acoperi cheltuielile aferente înregistrării în Cartea Recordurilor. De asemenea, dacă suma colectată o va permite, va fi scrisă şi tradusă în mai multe limbi o carte.

Virgil se bazează pe toate elanurile de generozitate care se vor manifesta pentru a duce la bun sfârşit acest proiect şi vă mulţumeşte anticipat!

Cei care doresc să îl ajute financiar pe Virgil să îşi ducă la îndeplinire proiectul, pot să doneze o sumă cât de mică aici: https://life.indiegogo.com/fundraisers/galatanu-virgil-in-the-guinness-world-records

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × four =