Acum citesti
Imagini cu bicicletele Scott ale lui Nino Schurter și Kate Courtney pentru 2019

După ce au obținut rezultate excelente anul trecut, echipa Scott-SRAM Racing pare de neoprit și în 2019. Asta deoarece câștigătorul Cupei Mondiale Nino Schurter va avea alături și pe campioana Kate Courtney. Aceasta a zis că a făcut schimbarea deoarece fiind cea mai tânără campioană mai are multe de învățat pentru a rămâne în top ani de zile. Iar cel mai bun profesor este chiar cel care e de ani de zile mereu pe podiumurile curselor de XC și Maraton din lume. Aceștia au primit pentru 2019 biciclete noi echipate cu transmisia wireless SRAM Eagle AXS.

Cadrul Scott Spark RC full suspension se păstrează la fel, cu o cursă de 100 mm.

În față e montat ghidonul integrat cu pipa Syncros Fraser iC SL. Acesta e disponibil pentru vânzare, dar nu în această lungime și cu acest unghi preferate de Nino.

Adăugarea comenzii tijei dropper Reverb face ca blocajul Twinloc al suspensiei să treacă deasupra ghidonului, un loc nu tocmai ergonomic, dar acesta revine sub ghidon pentru cursele unde nu e folosit dropper-ul.

Sistemul de vulcanizare rapidă Sahmurai Tire Plug e montat în capătul ghidonului.

Maneta Twinloc blochează deodată furca și amortizorul, ambele fiind noi. Chiar dacă furca provine de la SRAM și pare identică la exterior, există zvonuri că în interior sunt modificări. Între timp furca a fost înlocuită cu una într-o schemă de culoare asortată.

Amortizorul spate Fox Float DPS neinscripționat folosit anul trecut este înlocuit de un RockShox Deluxe ce pare să aibă o prindere trunnion specială pentru bicicleta Scott. Se poate observa design-ul cu camera DebonAir cu volum mare, lângă care există reglaje separate pentru compresie pentru cel puțin unul din modurile de funcționare.

Când iese soarele, bicicleta lui Nino devine strălucitoare. Intrările pentru cablul schimbătorului spate au fost acoperite cu un dop, nemaifiind folosite odată cu instalarea grupului wireless Eagle AXS.

Roțile standard sunt DT Swiss XMC 1200 din carbon cu anvelope Maxxis Aspen 29×2.25 de 120 tpi.

Pentru antrenamente e instalat un powermetru Quark dar acesta e demontat în concurs pentru a salva câteva grame.

Bicicleta lui Kate Courtney este vopsită în roșu și negru, dar are o echipare aproape identică. La fel ca la cea a lui Nino, și la aceasta unele piese vor fi schimbate (cum ar fi tija dropper) în funcție de cursă. Mecanicul ei Brad Copeland a venit împreună cu ea de la Specialized.

Ambele biciclete folosesc noua transmisie SRAM Eagle AXS și tija Reverb AXS, vopseaua e strălucitoare peste tot.

Kate folosește un ghidon și o pipă tradiționale pe bicicleta hardtail, dar folosește ghidonul integrat Syncros în versiunea standard pe cea full suspension. Pedalele Ritchey se regăsesc la fel ca întotdeauna pe bicicletele echipelor elvețiene. Bicicletele mai au suporți de bidon Topeak.

Profesioniștii primesc și un logo cu numele lor, pentru a se putea produce apoi stickere pentru fani.

Pentru antrenament Kate folosește anvelopele mai agresive Rekon Race.

Mai multe informații găsiți pe pagina echipei.

Imagini și informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 4 =