Acum citesti
Imagini spion cu viitorul SRAM Eagle eTap electronic
Jurnaliștii de la Bikerumor.com au remarcat la etapa de Cupă Mondială de XC de la Albstadt din weekend-ul trecut o variantă ce pare a fi gata de producție a transmisiei electronice 1×12 SRAM eTap Eagle, montată pe bicicleta liderului în clasamentul feminin U23, Malene Degn de la Ghost Factory Racing Team!

Deși de departe bicicleta pare echipată cu o transmisie XX1 Eagle neagră, se observă lipsa cablului de la schimbător! Schimbătorul este mult mai finisat decât cel folosit de Nino Schurter la prima etapă a Cupei Mondiale. Aspectul e asemănător cu cel normal XX!, cu o protecție din carbon pentru mecanismul de ambreiaj și șurubul P și cu piese forjate în locul celor CNC.

Maneta a fost demontată cât timp bicicleta a staționat, probabil SRAM nu doresc încă să fie văzută de prea multă lume, însă maneta a fost prezentă în cursă și evident la încălzirea pe rulou înaintea startului, unde cei de la Bikerumor au reușit să mai prindă câteva cadre.

Bateria pare să fie modelul standard eTap. Maneta pare să fie destul de finisată, având deja și logo-ul Eagle imprimat. Maneta e compatibilă Matchmaker ceea ce o face ușoară, reglabilă și simplu de demontat. Ce e interesant e că pare să fie o singură padelă care e mișcată cu un singur deget fie în sus, fie în jos. Padela se întinde în față, deci probabil poate fi acționată și cu arătătorul.

Pe lângă precizia funcționării sistemului electronic, acesta ar avea avantajul că poate fi mutat de pe o bicicletă pe alta foarte rapid, ceea ce ar însemna că putem avea mai multe biciclete fără să cumpărăm mai multe schimbătoare și manete.

În final, Degn a obținut bronzul, ceea ce e o dovadă că Eagle eTap funcționează foarte bine! Așteptăm cu interes să îl vedem pe piață!

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen − four =