Acum citesti
Irina Dumitru despre victoria de la Prima Evadare 2014

irina_dumitru_PE_31.Bună Irina și felicitări pentru rezultatul obținut la Prima Evadare. Cum privești această victorie?

Buna si multumesc pentru felicitari!

Cand am iesit din padure si am vazut poarta de finish, pentru o secunda am ramas fara aer :). Tocmai realizam ca sunt castigatoarea PE. M-am uitat repede in spate sa fiu sigura ca nu sunt atacata in ultimii metri, deoarece o vazusem pe Emese apropiindu-se, si am trecut linia de finish cu cel mai frumos sentiment trait pana acum in timpul unui concurs.

Aceasta victorie reprezinta atat rezultatul antrenamentului din iarna, cat si experienta acumulata in sezonul precedent, sezon in care am participat la aproximativ 25 de competitii de ciclism. Am avut parte de toata sustinerea din partea intregii echipe BikeXpert, un echipament competitiv, o bicicleta (CUBE Acces GTC 29’’) care mi-a fost cel mai puternic aliat.

2.Cum s-au prezentat concurentele tale la această competiție?

Am avut cel putin 5 concurente foarte bine pregatite, care din punctul meu de vedere aveau aceleasi sanse la titlu ca si mine. Pe un traseu plat era destul de greu de anticipat evolutia oricareia dintre ele, deoarece, cel putin in prima parte unde nu era noroi, se mergea cu o medie de viteza ridicata si conta foarte mult pozitionarea in pluton si lucrul in echipa. Ecarturile intre primele concurente nefiind prea mari, trag concluzia ca au fost toate intr-o forma maxima si, odata cu acest concurs, s-a stabilit si componenta categoriei Elite Feminin pentru sezonul 2014, la acest gen de trasee

irina_dumitru_PE

3.Pe parcurul traseului ai avut de luptă cu vreuna dintre ele?

Da! J Am fortat mult in prima parte si am lasat cu greu in urma pe Zsuzsa, Alexandra si Emese. Cand am intrat in portiunea cu balti si noroi am inceput sa pierd din avans deoarece intalneam si alti concurenti care treceau mai greu prin aceste zone si nu mai puteam urmari o trasa avantajoasa. Astfel, pe final, Emese s-a apropiat destul de mult si am avut ceva emotii, dupa ce, in urma unei cazaturi am ridicat bicicleta din balta cu ghidonul stramb si am continuat asa pana la finish.

4.Care au fost rezultatele anterioare obținute de tine la Prima Evadare?

Singura participare a fost cea de anul trecut, unde am obtinut locul 5, ecartul intre pozitiile 2, 3, 4 si 5 fiind foarte mic. ( 4 fete in 2 minute)

5.Crezi că prin prisma victoriei de astăzi ai dovedit că te-ai antrenat cel mai bine dintre toate participantele?

Pot spune ca m-am antrenat riguros pe parcursul iernii dupa un program pus la punct de catre Alex Ciocan. Obiectivul principal a fost castigarea PE. Nu stiu programul de antrenament al celorlalte participante, dar odata ce mi-am atins scopul , trag concluzia ca am urmat calea cea buna J. Multumesc Alex!

6.Ai vreun program special de nutriție?

Mananc ce se gateste in familie, nivelul de E-uri fiind foarte scazut deoarece locuiesc la tara si majoritatea produselor sunt naturale J. Evident, inainte si dupa antrenamente/curse mananc paste, muuulte paste J si produse bogate in carbohidrati.

7.Spune-ne cum decurg antrenamentele tale te rog.

Am inceput sa ma antrenez pentru sezonul  2014 inca din decembrie 2013, facand antrenament de adaptare la efort, aproximativ o luna.  Apoi a urmat o perioada in care am cumulat kilometri, dupa care am inceput antrenamentele  „mai serioase”  care presupun rezistenta, dezvoltarea vitezei si a sprinturilor.

Acum  ca au inceput competitiile, mare parte din antrenament o reprezinta cursele in sine, in conditiile in care merg la cel putin un concurs pe saptamana.

8.Ce obiective ți-ai propus pentru acest an?

Mi-am propus sa fiu mereu cea mai inalta de pe scena de premiere. Eu  fiind mai scunda, asta presupune sa ma catar mereu pe cea mai inalta treapta a podiumului 😀

Va multumesc!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + 4 =