Acum citesti
Jocuri cu biciclete

Pentru cei interesati, am creat o rubrica separata pentru jocurile dedicate bicicletelor ce poate fi accesata aici.


Am decis sa facem o investigatie mai profunda pentru a gasi cele mai cunoscute jocuri cu biciclete oferite pe piata. Le-am selectat pe cele mai importante si interesante urmand sa vi le prezentam in articolul aceasta.


Jocuri cu Mountain Bike-uri


Prima categorie este cea a mountainbike-urilor, fiind si cele mai raspandite. Oferta nu este foarte bogata in acest segment, asemanator cu restul segmentelor precum ciclismul sau bmx-ul. Se pare ca producatorii nu s-au imbulzit sa creeze jocuri legate de sporturile cu bicicletele. Ne bucuram insa ca exista totusi cateva, care ar putea fi sau deveni distractive.


945708_101248_frontMountain Bike Adrenaline


Lansat in luna Mai anul 2008, acesta beneficiaza de o grafica reusita si include foarte multe probe, de la downhill la all mountain. Selectia de rideri din joc este deasemenea foarte mare.
Cei care l-au jucat il incadreaza in categoria celor mai nereusite jocuri lansatea vreodata, insa aceasta este o caracteristica des intalnita la jocurile de biciclete : se pare ca producatorii nu-si dau prea mult interesul pentru a crea un joc calitativ reusit.


Cum era de asteptat, la review nu a obtinut un scor prea mare. Poti sa citesti review-ul aici.


198206_50405_frontNo Fear Downhill Mountain Biking


Alt joc cu un scor destul de mic, aceasta nu impresioneaza foarte mult audienta prin grafica.


In schimb compenseaza prin faptul ca este un joc fun bazat doar pe probele de downhill : iti poti alege numeroase trasee pe care te poti da sau numerosi rideri din cei consacrati.


Deasemenea si marcile bicicletelor sunt cele din lumea reala, fiind folosite sub licenta. Mai mult despre acest joc poti citi pe gamespot.com, unde se afla un review complet al No Fera Downhill Mountain Biking.


downhill_dominationDownhill Domination


Intr-un final, am gasit si un titlu apreciat, cu o nota destul de mare, daca nu chiar cea mai mare obtinuta vreodata de un joc cu biciclete : 7.5 . Un scor bun pentru un joc la fel de bun.


Tinand cont ca este lansat in anul 2003, este o cotatie in top mai mult decat excelenta. Cine spune ca jocurile vechi nu sunt inca foarte tari ?


Exista numeroase tipuri de curse, chiar si de Freeride, foarte tehnice si foarte reusite. Recomandarea noastra pentru jocurile de mountain biking. Poti sa citesti un review pe larg la gamespot.com despre Downhill Domination.


Jocuri cu BMX -uri


bmx_xxxBMX 3x


Interesant titlu nu ? L-am privi ca pe un joc-gluma, deoarece intr-adevar exista o parte a acestuia in care executi trickuri cu bicicleta. Dar mai mult de atat, participi la competitii cu … striperi.


Da, ai inteles bine, riderii acestui joc sunt dezbracati. Jocul este foarte asemanator cu Dave Mirra Freestyle BMX si are multe challenge-uri interesante.


Ramane de vazut totusi cat de mult vei aprecia tu acest stil de joc, cu rideri dezbracati. La review, a obtinut un scor foarte slab. Daca vrei sa te convingi citeste review-ul BMX 3x aici.


dave_mirra_bmx_2Dave Mirra Freestyle BMX 2


Un joc cu un rating bun, dar meritat pe deplin. Controlul riderului in joc este in regula, dar nu exceleaza, probe sunt suficiente, iar rideri pe care-i poti alege din belsug.


Au exista ceva plangeri la capitolul camera, care nu functioneaza tot timpul asa cum ar trebui, mai ales in situatiile in care se afla dupa un colt sau dupa o rampa, in sensul ca revine greu in urma bikerului.


Una peste alta, o alternativa foarte buna la jocurile din segment, ofera suficienta distractie si te face sa te simti Dave Mirra pentru o zi. Citeste mai mult despre Dave Mirra Freestyle BMX 2 aici . De urmarit si jocul din prima serie, adica Dave Mirra Freestyle BMX 1.


mat_hoffmans_pro_bmxMat Hoffman’s PRO BMX


Acesta este jocul cu BMX-uri pe care-l cauti. Are un rating foarte bun care se apropie mult de nota 8, fiind in acelasi timp si primul joc cu sporturi extreme recunoscut din punct de vedere al realizarii pe plan international.


Acest joc ofera participantiilor senzatii cu adevarat tari, un control excelent si numeroase probe. Dintre cele mai reusite sunt cele de rampe. Conteaza bineinteles si nivelul pe care-l alegi la inceputul jocului : incepator, normal sau avansat.


In functie de alegerea ta, coordonatele jocului se schimba, de la usor la foarte greu. Joc recomandat de Freerider.ro. Poti citi un review complet despre Mat Hoffman’s Pro BMX aici.


pro_cycling_manager_2007Jocuri cu semicursiere / cursiere


In aceasta categorie intalnim seria Pro Cycling Manager. Ai de ales dintre mai multe serii, conform producatorului in fiecare an exista un release nou, deci o serie noua, corespunzatoare anului aparitiei.


Cel mai bine plasat din punct de vedere al review-urilor este Pro Cycling Manager : Season 2008, dar si Tour de France 2007 se pare ca este o versiune reusita a jocului.


Din pacate pentru acest joc nu exista review-uri, dar fiind singurul de acest gen din bransa, il recomandam celor interesati de ciclism.


In concluzie, piata nu ofera suficiente jocuri pentru sporturile cu bicicleta, mai mult de atat majoritatea nu sunt foarte reusite. Exista bineinteles si exceptii, dar relativ putine, tinand cont ca exista multi devoratori de jocuri cu tema sporturilor extreme.


Daca se intampla sa fi jucat un joc asemanator sau daca ai si alte sugestii pentru noi si pentru cititori, te rugam sa lasi un comentariu mai jos.


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × four =