Acum citesti
La test, Skibike Sledgehammer: alternativa de iarnă pentru bicicleta de gravity?

Prietenul și colaboratorul nostru, Andy Brunner, a fost zilele trecute la Sinaia pentru a testa un Skibike, iar totul a pornit de la găsirea unui răspuns pentru întrebarea: ce alternativă are rider-ul de gravity în timpul iernii? Așadar, la o simplă căutare pe Google a găsit skibike-urile, diverse modele, unele chiar pentru construit acasă. Însă conceptul de skibike al celor de la Sledgehammer din Austria l-a impresionat cel mai mult. Apoi, s-a mai întrezărit o întrebare: poți să te dai pe un skibike ala de simplu precum pare?

Fotografii: Adrian Stoica

Pentru a afla răspunsul la toate aceste întrebare, era necesar ca Andy să intre în posesia unui skibike de test, ceea ce s-a și întâmplat, austriecii fiind chia rîncântați să trimită un exemplar în România. Skibike-ul a venit livrat într-o cutie din carton, iar cei care sunt în stare să monteze o piesă de mobilier de la Ikea, cu siguranță nu vor avea nicio problemă în a asambla un skibike de la Sledgehammer. Materialele sunt de foarte bună calitate așa cum ne-a spus Andy și în plus, în cutie sunt livrate și sculele necesare pentru montaj, o idee de apreciat.

Nu uita: piciorul jos!
Amortizoarele sunt la locul lor.

În mai puțin de o oră treaba a fost gata, iar skibike-ul stătea în sufragerie urlând după nevoia de a cunoaște pârtia. Andy a ajuns rapid la Sinaia, direct în gondolă, în timp ce schiorii și snowboarderii îl întrebau cât de greu este să te dai pe-un skibike, cât de rapid este sau cât de scumpă este.

După câteva ture, începi să înțelegi cum stă treaba.
Acesta este modelul Freerider 5.1, la un preț de 744 de euro.

Odată ajuns sus, se pune pe skibike, sub privirile curioase și critice ale celor prezenți prin zonă și pornește la vale. Își amintește imediat ce i-a spus Gregor de la Sledgehammer: Andy, procedezi ca la Motocross, scoți piciorul și-l bagi la loc. Spre norocul lui Andy, zăpada era moale și astfel, a reușit să primească un feedback foarte bun la manevrele de carving. Slide-urile se îmbunătățesc și ele de la o tură la alta, însă nu fără a se alege cu câteva trânte serioase până ce reușește să domine cu adevărat skibike-ul. Feeling-ul este fantastic odată ce deții controlul, iar skibike-ul reacționează foarte precis la orice mișcare. Fericire pură, așa cum exclamă Andy! Sledgehammer vrea mereu mai mult, iar limitele sunt încă foarte departe. Se întreabă, fără să vrea, oare cum te poți da pe acest skibike după un întreg sezon în care doar înveți cum s-o controlezi perfect.

Încă o tură…
…și încă una!

Concluziile lui Andy: pentru rideri de gravity sau motocrosseri, aceasta reprezintă o alternativă ideală de antrenament de iarnă. Și distractivă în același timp. Pentru bikeri sau motocicliști o alternativă serioasă la schi sau snowboard sau pentru oricine care dorește ceva special pentru pârtie. Chiar dacă sunt un bun schior, îmi doresc ca în iarna 2018 să petrec o săptămână întreagă pe un Sledgehammer.

Informații despre produs: sledgehammer.at.
Dacă ești curios, poți vedea Sledgehammer-ul la Salonul Bicicletei (1-2 aprilie 2017 Romexpo), la standul nostru, hala C1, al etaj.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × four =