Acum citesti
Merida Press Camp 11 Test Day


Pentru că toate întâmplările frumoase durează doar trei zile, ne vedem încheind istoviți, dar plini de satisfacții ultima zi a Merida Press Camp 2011. Astăzi am avut ocazia să testăm majoritatea bicicletelor noi de la Merida pentru sezonul 2011, pe trasee cu dificultăți diverse, alături de riderii Merida.


Am început testele cu noile Merida O.Nine și cu 29-erul Big.Nine și ne-am decis să abordăm traseul cel mai lung și implicit cel mai dificil. Dificil datorită faptului că pe urcare terenul era încă umed după ploaia de dimineață și am avut pe unele porțiuni probleme serioase.


Bicicletele s-au descurcat excelent, iar transmisia Sram XX 2×10 a făcut o figură frumoasă pe urcări. Rapoartele oferite de aceasta sunt ideale chiar și pentru urcări mai dificile. Vitezele se schimbă instant și pot fi solicitate în orice condiții de traseu.


O altă noutate prezentată de Merida, a fost modelul pentru ciclocross cu cadru realizat din carbon și frâne mecanice pe disc AVid BB7. Ușurința cu care poți transporta în spate această bicicletă pe secțiunile dificile de traseu este impresionantă, iar țeava superioară a cadrului este arcuită, fiind special gândită pentru astfel de situații.


Am putut testa și biciclete pentru All Mountain, cu un potențial mare pe coborâri, dar și pe urcări datorită posibilității blocării furcii sau amortizorului spate. Controlul a fost excelent chiar și pe porțiunile cu noroi. Am împins limitele la maxim, chiar și în viraje, frânele fiind mereu prezente la datorie.


Toți riderii Merida au putu fi intervievați în cursul zilei de astăzi și au purtat discuții libere cu toți juranliștii prezenți. Bineînțeles, cel mai solicitat a fost nimeni altul decât Jose Hermida, campionul mondial la Cross Country în 2010.


A fost o zi lungă, relativ obositoare însă distracția a fost la cote maxime. Poate fi numită chiar cireașa de pe tort, deoarece nu în fiecare zi te întâlnești cu ocazia de a pedala pe cele mai scumpe biciclete din lume, alături de atleți de talie mondială. Mâine ne vom întoarce în Romania, cu o impresie mai mult decât plăcută de aici din Mallorca. Toată lumea este binevoitoare aici și nu doar riderii Merida sau organizatorii ci pur și simplu majoritatea persoanelor pe care le întâlnești pe strada și care-ți afișează gratuit un zâmbet.


În încheiere dorim să le mulțumim reprezenanților Bike Fun pentru invitația pe care ne-au oferit-o să vizităm Merida Press Camp 2011. Un eveniment care le arată tuturor an de an ce însemnă organizarea germană și care adaugă un mare plus în experiența noastră jurnalistică.


Pentru voi din Palma de Mallorca, Dragoș Mitroi



Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − four =