Acum citesti
Părerile participanților despre Thermal Enduro

Weekend-ul acesta s-a consumat la Băile 1 Mai, primul concurs de enduro al anului. A fost o cursă reușită, așa cum povesteam în articolul de ieri, dar am dorit să aflăm și părerile celor care au participat, așadar i-am contactat pe câțiva dintre ei care ne-au povestit următoarele:

Petra Zăgrean – Bistriz Bike Shop (locul 1, feminin): petra_zagrean

Pentru mine a fost primul concurs de enduro la care am participat, dar la care m-am simtit super relaxata si super bine. Spre deosebire de concursurile de downhill la care mergem cu cateva zile inainte si ne dam incontinuu pe acelsi traseu pentru a-l invata, aici eu m-am dat doar sambata, asa ca duminica m-am dus pe „pipaite” cam pe toate traseele. Per ansamblu concursul a fost bine organizat si bine cronometrat. Ii felicit pe organizatori pentru eveniment si sper sa ajungeti la a zecea editie. (aaah…iar pentru gagici… le indrum sa participe cu incredere la astfel de concursuri deoarece coborarile sunt mai usoare decat la downhill).

Sorin Parău – NukeProof România (Locul 1, masculin):

sorin_parau

Thermal Enduro a fost un eveniment reusit din toate punctele de vedere. Locatia este foarte frumoasa cu oameni primitori care au tinut cont de sugestiile noastre legate de trasee si organizare. Vremea a tinut cu noi si am avut suficient timp sa parcurgem recunoasterea traseelor. Probele au avut atat elemente tehnice cat si zone de pedalat predominand elementele tehnice. Din punctul acesta de vedere a fost un concurs adevarat de enduro.

Probele de legatura au fost mai solicitante in ritm de concurs decat au parut la recunoastere. Mi-a placut foarte mult faptul ca dupa fiecare proba iti citea cipul si aflai timpul putand sa il compari cu cel al celorlalti concurenti. Probele speciale le-am parcurs aproape fara greseala si fara sa imi asum riscuri inutile cu exceptia ultimei probe unde am derapat si am lovit un copac dar nu am pierdut foarte mult timp. Bicicleta Nukeproof Mega a mers foarte bine atat pe probele speciale cat si pe urcari. Sunt foate multumit de rezultat.Este un inceput de sezon bun si astept cu nerabdare concursuriile viitoare.

Simon Cobianu – Garage Racing/Orbea (locul 4, masculin):

simon_cobianu

Gandindu-ne ca la Oradea nu prea sunt munti, ci mai mult dealuri, ma asteptam ca la concursul din Baile 1 Mai, sa fie mai mult de pedalat, si nici pe departe atat de tehnic. Am ramas insa placut surprins, gasind la Thermal Enduro, niste trasee cu mult flow si in acelasi timp cu portiuni tehnice. Referindu-ne la partea tehnica a specialelor, din punctul meu de vedere – un rider care trebuie sa imi imbunatatesc abilitatile de abordare a sariturilor – segmentele cu sarituri au fost mult mai usor de abordat, de catre ceilalti concurenti care participa la concursurile de Downhill.

Din pacate, cand am ajuns vineri la Oradea, am avut numai 3 ore de pedalat, din cauza ploii, ziua de sambata, nefiind suficienta pentru a ma familiarizez cu traseele. Ca atare, duminica in timpul concursului, unele speciale nu le-am putut abordat 100% in viteza dorita. In schimb, bicicleta mea Orbea Rallon R4 s-a comportant excelent, acesta fiind si primul concurs cand o folosesc. De asemenea, este si primul meu concurs, in culorile echipei Garage Racing. Organizarea a fost in general buna, s-au putut vedea interesul celor implicati de a remedia imediat orice nemultumire venita de la concurenti. Ii multumim lui Mircea pentru initiativa, si vom reveni si la anul.

Vlad Sabău – Imprezzio Cannondale Racing:

vlad_sabau

Pentru mine a fost prima cursa de acest gen si sunt bucuros ca am avut ocazia sa particip alaturi de alti sportivi de calibru din zona gravitationala. Nu seamana cu cursele de XC, cu care de altfel sunt obisnuit, fiind ceva mult mai complex, din care eu am avut multe de invatat.

Nu cred ca are rost sa intru in detalii ca n-ar sta nimeni sa citeasca. Din punctul meu de vedere imi doresc sa mai particip si la alte competitii de acest gen, sperand sa creasca numarul lor. Ca si organizare, baietii de la Oradea s-au miscat foarte bine, cu putin mai multi oameni pe traseu ar fi fost excelent, dar stim cu totii ca e greu in ziua de azi sa aduci voluntari. Eu unul am fost foarte incantat de tot ce am gasit la „Crater” si cred ca voi reveni cu drag ori de cate ori va fi cazul.

Cătălin Gavrilă – Bike Attack Reșița:

catalin_gavrila

Sunt foarte bucuros ca miscam in Romania fenomenul Enduro… asta ne doream anul trecut in noiembrie la prima cursa enduro din tara METAL. A trebuit sa fie cineva “cobaiul” pentru cei care vor sa produca EnduRomanesc. Thermal – Enduro din weekendul 25-27.04 e confirmarea ca lumea isi doreste astfel de evenimente de mountainbiking. Sigur ca totul e la inceput si mai avem multe de invatat. Felicitari colegilor din Oradea pentru tot ce au facut, cred ca au scos tot ce se putea dintr-un deal ca Betfia.

Pentru mine ca participant a fost o cursa foarte faina chiar daca am avut mult ghinon chiar din antrenamentele de sambata cand am indoit definitiv roata fata, iar apoi duminica s-a rupt bascula…  semn ca a fost o cursa cu trasee dure, majoritatea numai in coborare. Traseele de la Krater arata ca acolo s-a muncit mult si ca sunt oameni entuziasti la Oradea. Desi imi plac potecile naturale trebuie sa recunosc ca am savurat cu multa pofta fiecare speciala, drop-uri excelente, sarituri lungi, viraje de viteza si mult sange in instalatie. Pe langa placerea egoista a datului pe poteci, cea mai faina treaba a fost ca am avut timp sa cunosc oameni de treaba pe urcarile din timpul antrenamantelor si in timpul cursei.

Trebuie sa recunosc ca si la Oradea am simtit ca exista doua tabere care nu se agreaza (cea a celor care alearga pe bicicleta si cea a celor care se dau la vale). Din punctul meu de vedere acest fel de gandire nu este constructiv. Cred ca Enduro nu se adreseaza in special celor interesati de downhill ci asa trebuie sa fie: ca unele curse sa fie orientate mai mult spre coborare si gravity iar altele mai solicitante din punct de vedere fizic. In capul meu asta e de fapt ideea de baza a conceptului Enduro: sa se creeze o comunitate adevarata de iubitori de mountainbiking fie ca vin din zona DH sau cea XC si sa fie o competitie care are rol sa-i motiveze pe participanti sa devina pregatiti atat din punct de vedere tehnic cat si fizic. Ma gandesc ca daca ne punem problemele acestea acum la inceput o sa facem ce trebuie ca sa avem atmosfera faina pe care o dorim la evenimentele la care participam cu atata drag.

Multumesc si BRAVO Stefan si echipei de voluntari, o sa vin cu drag si la editia viitoare. Pentru ca e Thermal am savurat in fiecare seara baile termale de la Felix, perfect sa te relaxezi dupa o zi de “coasa”.

Vezi Comentarii (5)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − two =