Acum citesti
Pedalele de bicicleta in 2010

Cu ocazia vizitei din toamna de la Eurobike, am incropit o selectie de fotografii cu diferite modele de pedale, pe care producatorii le ofera in 2010. Se pare intr-adevar ca anul care urmeaza, pune accentul atat pe design nebun, dar si pe functionalitate, culori si evident….greutate.


Practic, in orice sport care presupune vehicule cu doua sau mai multe roti, targetul principal este greutatea redusa a masinariei. Aceeasi regula se aplica si in domeniul bicicletelor. De la un an la altul, greutatea componentelor scade semnificativ, reusind sa doboare un record dupa altul. In cazul pedalelor, obiectivul pe care producatorii si l-au stabilit este acela de a oferi un produs ce beneficiaza atat de o greutatea redusa cat si de performante si constructie solida.


Pedalele pe care am putut sa le vedem si sa le fotografiem la editia din acest an al Eurobike, ne-au depasit ce-i drept asteptarile. Acolo, am putut fi martorii unei expozitii care aducea in prim plan, modele la care nici nu ne-am fi gandit vreodata, privit mai ales prin prisma formelor acestor pedale. Orice sete de design a fost potolita imediat si orice fetisist excitat de pedale a putut pleca mai mult decat satisfacut.


De la modele simple, dar eficiente pentru downhill, pina la pedale cu textura din lemn, de la pedale in forma de liliac concepute parca pentru bat-bicycle (nu batmobil) si pina la pedale in forma de fluturas sau floricele, producatorii s-au asigurat ca pentru 2010 au acoperit absolut toate gusturile si necesitatile.


Un lucru este insa cert : daca forma se schimba de la un an la altul, principiul ramane complet neschimbat. Pedalele beneficiaza de acelasi ax care se prinde de bratul pedalierului, se bucura de rulmenti inloc de coroane – ceea ce va creste durata medie de viata a pedalelor, materialul folosit ramane cu preponderenta aluminiul, iar in multe din cazuri, tintele metalice sunt inca privite ca solutia optima pentru un grip foarte bun.


Iar pentru a sustine cele afirmate de mai sus cu ajutorul imaginilor, ti-am pregatit mai jos o scurta selectie cu modele care chiar au meritat sa fie fotografiate si prezentate. Cel mai sigur, se va gasi un model care sa-ti satisfaca si tie, poftele de pedalare.



Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + eighteen =