Acum citesti
Radu Roca despre eficienția antifuturilor de biciclete de la Abus

Zilele acestea am stat de vorbă cu Radu Roca, reprezentant al companiei HBZ Romania – unic importator și distribuitor al produselor ABUS în țara noastră. Compania este o afacere de familie din Ungaria, înființată în 1990, iar subsidiara din România a luat naștere după 12 ani, având în acest moment 27 de angajați. Am vrut să aflăm de la Radu care sunt principalele atuuri ale celor de la Abus și de ce se numără printre liderii în domeniul antifurturilor pentru biciclete.

1.Salut Radu! Pentru cei care nu sunt inca familiarizati cu brand-ul, cine este Abus?

ABUS este o companie Germana infiintata in 1924 de catre August Bremicker, de aici si numele companiei – August Bremicker Und Sons.

Deviza companiei a ramas neschimbata de aproape un secol si anume: Dorim sa facem viata putin mai sigura!

Azi ABUS este lider mondial in securitatea mobila (biciclete, MOTO, ambarcatiuni si snow mobile) si numarul 3 in productia de casti de biciclete. La nivel global avem peste 3.500 de angajati in 19 tari cu filiala proprie si in 109 tari prin distribuitori autorizati. Ca unitati de productie proprii sunt 4 fabrici in Germania si 2 in China.

2.Ce fel de produse comercializati in Romania?

In Romania comercializam doua segmente importante HOME SECURITY ce cuprind: lacate, cilindri, sisteme suplimentare de securitate pentru usi si ferestre, detectoare de fum si monoxid de carbon – cu acestea suntem prezenti in principalele magazine DIY. Un alt segment important este MOBILE SECURITY: antifurturi si casti de bicicleta, antifurturi pentru motociclete si ambarcatiuni dedicate magazinelor de biciclete. Pana anul trecut focusul principal erau lacatele dar in ultimul an si castile de bicicleta capata un impuls datorita diversitatii de modele si culori pe toate segmentele: copii, urban, sosea si MTB.

3.De ce sunt antifurturile Abus atat de renumite si ce le face sa fie atat de speciale?

ABUS reprezinta viziune si misiune!  Calitatea obtinuta prin utilizarea materialelor superioare, procesului complex de calire al metalelor, prin tratamentul de suprafata anticoroziv pentru orice conditie meteo si prin controlul intern de calitate riguros.

La ABUS inginerii nostri dezvolta si produc toate masinile necesare procesului de fabricatie avand astfel un pachet de know-how intern ce face diferenta fata de competitie, alaturi de inovatiile permanente din domeniu.

Laboratorul propriu face teste in mod regulat asigurandu-se ca produsele rezista la atacuri brutale cu unelte de mana: taiere, rasucire, lovire si smulgere precum si atacuri cu azot lichid la -40C.

Multitudinea de certificate obtinute in tarile europene atesta in mod independent si obiectiv nivelul produselor ABUS.

Dezvoltarea fulminanta a pietelor de e-bike la nivel mondial a reprezentat o oportunitate pentru ABUS ce produce cilindri pentru acumulatori pentru marile branduri. Cu ajutorul cilindrului ABUS Plus implementat in baterii de e-bike producatorul poate oferi One Key Solution in combinatie cu lacatul pliabil BORDO 6000 – cu alte cuvinte cu o singura cheie puteti lega bicicleta si detasa bateria.

Nu in ultimul rand as aminti atentia cu care tratam functionalitatea produselor. Usurinta in montarea si utilizarea zilnica a suporturilor de lacate. Orice sistem de transport ABUS este testat peste 400 de ore in laboratoarele nostre pe un stand special ce simuleaza cele mai grele conditii de transport. Noua serie SH – pentru lacatele pliabile, un sistem revolutionar ce poate fi montat pe orice profil de cadru aluminiu, otel sau carbon.

4.Pe cate categorii de siguranta se pot imparti solutiile antifurt Abus?

Noi avem propria scala de securitate de la 1 – 15. Ca si factori principali de risc as mentiona: valoarea bicicletei, locatia acesteia si facyorul de timp (durata imobilizarii).

In functie de acesti factori putem clasifica 3 nivele de securitate:

  1. NIVELUL STANDARD 1 – 4 se recomanda pentru biciclete de valoare mica, biciclete de copii sau pentru siurantarea castilor sau gentilor. Zone cu risc redus de furt (rurale sau recreative) respectiv pentru perioade scurte de timp maxim 30 minute.
  2. NIVELUL EXTRA 5 – 9 sunt recomandate pentru biciclete cu valoare medie legate in zone cu risc marit (zone urbane) pe perioade de timp de maxim 3 ore.
  3. NIVELUL MAXIM 10 – 15 destinate bicicletelor scumpe (e-bike, carbon…) legate in zone cu risc mare (aglomeratii urbane) sau zone nesupravegheate pe perioade lungi de timp – peste 3 ore.

As mentiona “casa scarilor”, care pentru foarte multi dintre noi este locul de depozitare al bicicletei, reprezinta zona de risc maxim si recomandam utilizarea lacatelor de nivel 10 -15.

Avand in vedere piata din Romania, abundenta cu produse asiatice de Nivel Standard  – ABUS se focuseaza pe nivele superioare unde calitatea face diferenta.

5.Exista usor si sigur/solid in acelasi timp? Fac referire aici la antifuturile foarte grele, dificil de transportat si de stocat.

Aici este vorba despre un compromis intre siguranta si greutate. Majoritatea furturilor sunt efectuate cu unelte de mana, accesibile ca si pret, usor de utilizat si ascuns de la vedere ce permit sectionarea unor cabluri sau bare necalite. ABUS datorita materialelor si tehnologiilor utilizate produce lacate de acelasi nivel de securiatate ca si concurenta la o greutate mai mica. Sortimentul foarte variat permite biciclistului sa isi aleaga cea mai buna solutie pentru situatia lui.

Un exemplu pentru e-bikeuri este un studiu efectuat de ABUS cu un lacat Granit 6500 de greutate 1,58kg reduce autonomia bateriei cu 900m fata de 80-90km autonomie in oras, ceea ce este un compromis acceptabil.

Pentru cei ce doresc un lacat de nivel mediu dar cu greutate redusa recomand gama lacatelor armorate ce imbina greutatea redusa si flexibilitatea cablurilor spiralate cu protectia inelelor de otel calit, (seria 950 Steel-o-Flex, 860 Centuro si 8960 Phantom) sau lacatele pliabile din seria 5700 care au fixarea pe cadru al sistemului de prindere cu arici, astfel incat atunci cand nu se doreste greutate suplimentara pe bicicleta sa se poata inlatura usor.

 6.Care este varful tehnologic in acest moment in materie de antifurturi? Stiu ca au aparut si ceva variante cu GPS.

In momentul de fata varful tehnologiei disponibile in Romania reprezinta BORDO ALARM 6000A, un antifurt pliabil din seria 6000, care pe langa securitatea oferita de lacatul in sine (nivel 10) ofera si avantajul unei alarme SMART. Dotat cu un senzor de miscare 3D emite doua semnale unul de avertizare in primele 10 secunde, iar daca miscarea continua porneste alarma de 100Db.

O noutate absoluta va fi un antifurt ce se va deschide cu telefonul fara a mai fi nevoie de utilizarea unei chei, bazanduse pe tehnologia Bluetooth. Se lucreaza foarte intens la inovatii cum ar fi si cele cu GPS dar ABUS nu aduce pe piata produse care nu sunt 100% fiabile.

 7.Unde pot fi vizualizate toate produsele Abus pe care le importati in Romania?

Informatii despre toate produsele noastre veti gasi pe ABUS.com sau despre sortimentul disponibil in Romania pe HBZ.ro dar si in reteaua natioanala de parteneri care este in continua crestere. Nu as dori sa enumeram doar cateva magazine in principiu orice magazin din Romania are acces la produsele ABUS prin noi sau partenerii nostri de distributie.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × three =