Acum citesti
Mitas 4 Islands 2018, etapa 2. Podium pentru NoMad Alpinbike

Zi cu ploaie azi pentru toată lumea în a 2a etapă de la Mitas 4 Islands din Croația. Dimineața a început cu nor care s-a transformat încet-încet în ploaie. Cât timp a durat transferul cu ferryboatul, toată lumea se uita îngrijorată pe geam cu speranța că vremea se va îmbuna. Din păcate nu s-a întâmplat.

foto Mitas 4 Islands 2018

Startul a fost însă frumos și deosebit, direct de pe vapor. După care etapa, care se anunța mai ușoră, mulțumită distanței și diferenței de nivel mai mici, nu a fost deloc facilă. Pentru că toată ziua a plouat, terenul stâncos era de cele mai multe ori pericolos și alunecos, pentru mers cu viteză mare. Asta însă pentru cei mai din spate, mai precauți, pentru că liderii au terminat fără probleme într-un timp foarte scurt. Echipa de pe locul întâi la Masculin, Ceska Sporitelna – Accolade 2, a terminat în doar 2 ore și 39 minute.

Noroiul de pe insula Rab este însă totuși “prietenos”. Nu are nicio legătură cu cel lutos și lipicios pe care-l găsim pe la noi. Aici este nisipos. Are avantaje, dar și dezavantaje. Pe de o parte se ia destul de bine dacă dai peste o porțiune de asfalt ud. Te speli repede.

foto Mitas 4 Islands 2018

Pe de altă parte nisipul intră foarte „frumos” la frâne, în lanț și schimbătoare. Colegul nostru Dan Mazilu care participă, a avut ceva probleme azi. „Încercam să rulez pe cât posibil pe lângă urma plină de apă, noroi și nisip pe care pedalau majoritatea, mai precis pe pietriș. Și pentru a nu mi se umple gura de noroi, dar și pentru a menaja bicicleta”, spune el. „Din păcate nisipul nu m-a menajat suficient, iar deraiorul a început să nu mai schimbe bine. Din fericire funcționa suficient cât să pot continua, însă nu puteam forța aproape deloc, de teamă să nu sară lanțul și să se rupă. Pe de altă parte am reusit să-mi menajez frânele, așa că mai am plăcuțe și pentru mâine”.

Dificil a fost și pentru că mergând în trenă, fie în urma partenerului de echipă, fie în pluton, ochelarii se umpleau repede de noroi. „Se murdăreau chiar și direct de la tine, imediat ce prindeai viteză. Tot ce aruncai de pe roata față îți venea în față, nas și gură. Amuzat a fost că noroiul din nas l-am descoperit abia tarziu spre seară, nici măcar la duș, când mi-am suflat nasul și am umplut servețelul de noroi”.

A fost o zi grea, însă foarte bună pentru unele echipe românești. Fetele de la NoMad Alpinbike, mai precis Suzi Hilbert și Cseh Vernonica, au terminat pe 3 la Feminin, cu timpul de 3 ore 46. Cea mai bună echipă românească la Masculin a fost ZuZuTiTi, cu Duță Ionel și Vlad Urzică. Ei au terminat pe 38, cu timpul de 3 ore 28. La Masters, echipa San Marco, cu Ovidiu Dănciuț și Sorin Simu, au termiant tot pe 38, cu timpul de 4 ore și 7 minute.

Etapa de vineri, a 3a, este numită de organizatori Etapa Regină. Era gândită să fie cea mai grea însă a fost scurtată din cauza ploilor. Așadar, în loc de 73 km, concurenții vor avea acum doar 65. Totuși nu va fi mult mai ușor pentru că prognoza este în continuare nesigură. Dimineață va fi ploaie, iar spre pranz încă nu se știe dacă va fi mult mai bine.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 5 =