Acum citesti
Mitas 4 Islands 2018, etapa întâi. Cei mai buni au terminat în doar 3 ore

Miercuri 11 aprilie a avut loc prima etapă din maratonul mtb Mitas 4 Islands din Croația. Numele vine de la faptul că fiecare din cele 4 etape ar eloc pe o altă insulă a Croației. 600 de cicliști au pornit la 10 dimineața la a 4a ediție a maratonului mtb pe etape Mitas 4 Islands, etapă ținută pe insula Krk. La masculin a câștigat echipa Kross Racing Team, în timp ce la feminin, cele mai bune au fost Swissgirls.

Șase sute de ciclisti din aproape 30 de țări au participat la prima etapă din Mitas 4 Islands. Etapa, lungă de 71 km și 1750 m diferență de nivel, a conținut porțiuni foarte dificile de urcare, dar și zone rapide la vale. Toate au cerut de la cicliști rezistență, viteză și tehnică.

foto Mitas 4 Islands 2018

Pentru cursă, acesta este primul an cand este înscrisă în calenderul UCI. Așadar riderii cu licență vor câștiga puncte imporatnte participând aici. Din România, la categoria UCI a concurat Bogdan Duca, împreună cu Marton Blazso, formând echipa Bikemag-VeeTires. Ei au terminat etapa întâi pe locul 18 la Masculin, din 107 finisheri.

Întrucât concursul devine din ce în ce mai cunoscut și pentru că acum este și UCI, rideri importanți încep să apară aici. Dintre aceștia i-am văzut pr Fabian Giger, care a terminat pe 1 la Masculin și Esther Suss, locul 1 la Feminin.

Așa cum am spus mai sus, dintre echipele românești, cei mai bine clasați la Masculin au fost Bikemag-Vee tires, cu Bogdan Duca alături de colegul său din Ungaria. Următorii au fost Vlad Urzică și Duță Ionel cu echipa ZuZuTiTi-Team. Ei au terminat pe 42. Pe 54 au sosit Lucian Neaga și Paul Muntean de la Velox Cycling Team. Două locuri mai jos, pe 56, au venit Iancu Valentin și Ion Mihai de la BikeXpert-Nomad. Adrian Brătucu și Victor Serbu au sosit pe 61, în timp ce Mihai Popescu și Nicusor Poiană, de la echipa Velopower, au terminat etapa 1 pe locul 84.

La feminin am avut echipa românească NoMad Alpinbike. Ele au terminat pe locul 8. Din păcate fetele au avut câteva probleme tehnice pe traseu. Din această cauză au avut și o întârziere destul de mare. Mai sunt însă 3 etape în care pot recupera.

La categoria Masters am avut echipa românească San Marco, formată din Sorin Simu și Ovidiu Danciuț. Finishul lor a fost pe locul 36. În cele din urmă echipa Freerider, formată din colegul nostru Dan Mazilu și partenerul său Eduard Oprea, s-a clasat pe 43 din 68 de finisheri.

foto Mitas 4 Islands 2018

Maratonul Mitas 4 Islands din Croația este diferit de ce știți în general și foarte diferit de concursurile din România. Suprafața de rulare este aproape complet diferită, fiind formată din stânci, piatră, bolovani, stanci și piatră iar. Avantajul este că avem foarte puțin noroi, iar acela care e, nu este lipicios. Urcările evient, sunt dificile, dar ce să mai spunem de coborâri. “Coborârea principală a zilei a fost hardcore!”, povestește Dan Mazilu. „A avut vreo 5 km, împărțită în două etape. Prima grea și a doua foarte grea. Poate fi ușor comparată cu o coborâre de enduro. Stânci și bolovani peste tot. Imaginați-vă cum este să cobori pe așa ceva, în viteză, cu suspensii de doar 10 cm.”

foto Mitas 4 Islands 2018

Etapa următoare de joi 12 aprilie, se va ține pe o nouă insulă. După grafic pare a fi mai ușoară, având doar 65 km și 1120 m diferență de nivel. Însă graficul ne arată un profil aidoma dinților de fierăstrău, fără prea multe urcări și coborâri clare ci tot timpul sus și jos.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − eighteen =