Acum citesti
Raport de cursă– Rocket Bike Fest 2017

Sâmbătă 30 septembrie, a avut loc a 8a ediţie a concursului Rocket Bike Fest. Desfăşurat în pădurea Cernica, de lângă Bucureşti, evenimentul aduce în fiecare an la start sute de concurenţi. Însă evenimentul este caracterizat de două particularităţi speciale. Pe de o parte, chiar dacă participă şi adulţi la unele categorii, Rocket Bike Fest este dedicat copiilor, evenimentul dispunând nu doar de trasee de concurs potrivite pentru cei mici, dar oferă şi siguranţa necesară pentru ca cei mici să nu se accidenteze, siguranţă asigurată de experienţa organizatorilor cu multe Rocket Bike la activ.

Rocket Bike Fest 2017 – foto Brindusa Mutoiu

Pe de altă parte Rocket Bike Fest este unul din puţinele concursuri caritabile de ciclism, veniturile rezultate din taxa de participare fiind donate Asociaţiei Help Autism, de altfel şi iniţiatorul acestui concurs. Din 2013, când a avut loc prima ediţie, şi până azi s-au obţinut peste 32.000 euro, folosiţi la continuarea Programului Național de Diagnostic Precoce, Evaluare Psihologică și Intervenție Timpurie în Autism. Rocket Bike Fest a însemnat șansa spre recuperare pentru peste 400 de copii cu tulburări de spectru autist.

Rocket Bike Fest 2017 a oferit nu mai puţin de şase categorii de concurs pentru copii şi una pentru adulţi. Aşadar, clar un eveniment adresat copiilor, dar şi părinţilor pasionaţi de acest sport, care doresc ca cei mici să le calce pe urmele, de bicicletă. Am avut categoria Copii cu vârste între 2 şi 11 ani, Family, Juniori şi Hobby.

Rocket Bike Fest 2017 – foto Brindusa Mutoiu

Traseele de concurs au fost mai mult decât perfecte şi potrivite pentru micii biciclişti. Localizat în pădurea Cernica, traseul principal de 6 km a fost alcătuit în cea mai mare parte din potecă. Este ocazia optimă prin care cei mici intră în contact, într-un mod prietenos și controlat, cu off road-ul. În cea mai mare parte traseul este ușor, dar conține și mici “probe speciale” unde îndemânarea și curajul celor mici sunt testate. E drept însă că este de dorit să nu fi plouat în zilele precedente sau în ziua de concurs, pentru ca pe traseu să nu fie noroi. Pe acest traseu au concurat categoriile Family (2 ture), Juniori (50 minute) și Hobby (60 minute + 1 tură).

Rocket Bike Fest 2017 – foto Brindusa Mutoiu

Traseul secundar a avut o lungime de aproximativ 2 km. Acesta a fost amenajat în zona Cabanei Cernica AGVPS. Și aici terenul a fost variat, asfalt plus macadam, însă la fel de prietenos pentru ca „micii vitejii” să se distreze bine și să simtă ca sunt la concurs. Aici au concurat Copii cu biciclete fără pedale, Copii cu biciclete cu roți ajutătoare (3-6 ani), Copii 3-5 ani fără roți ajutătoare, Copii 6-8 ani fără roți ajutătoare și Copii 9-11 ani fără roți ajutătoare.

Rocket Bike Fest 2017 – foto Brindusa Mutoiu

La secțiunea Hobby toți concurenții au participat la o singură categorie de concurs și anume 19+ ani, fără diferențieri pe vârste sau sex. Acesta este încă un motiv pentru care Rocket Bike Fest e un concurs adresat copiilor, pentru ei existând o mulțime de categorii și subcategorii.

Rocket Bike Fest 2017 – foto Brindusa Mutoiu

Însă la Hobby se vede într-adevăr de ce concursului i se spune „Rocket”. Traseul îngust și virajat, străjuit de copaci aproape peste tot, cu ruperi de ritm, urcări și coborâri scurte, dar fulgerătoare, te face să te simți cu adevărat o rachetă. Cei mai buni au reușit o viteză medie pe această buclă de 6 km, de aproape 25 kmh. Trebuia să fii în permanență atent nu doar la traseul tehnic și nu de puține ori cu porțiuni întregi de rădăcini de abordat cu grijă, dar și la adversarii de concurs extrem de greu de depășit pe poteca îngustă. De-a lungul întregii bucle sunt doar 3-4 locuri mai late unde poți forța o depășire.

Rocket Bike Fest 2017 – foto Brindusa Mutoiu

La categoria Hobby concurenții au avut de pedalat acestă buclă de 6 km timp de 60 de minute plus un tur. La finalul orei mulți concurenți s-au păcălit crezând că au terminat, ei mai având încă o tură de dat. Ajunși la finiș, mindset-ul a fost greșit, robinetul de adrenalină s-a închis și multi au clacat, ultimul tur fiind făcut „pe avarii”. Alți concurenți au profitat de situație și au depășit exact pe acest ultim tur.

Rocket Bike Fest 2017 – foto Brindusa Mutoiu

În ciuda dimineții răcoroase și veritabile de toamnă, ziua a fost perfectă și însorită. A semănat mult cu o serbare câmpenească. Multă lume, muzică și concurs tot timpul, copii peste tot, grătar și mici. O excelentă zi de weekend petrecută în marea familie a bicicliștilor. O zi care, dacă o organizai bine, o puteai petrece în concurs de dimineață până după prânz, participând și dimineața la prima oră la Hobby, dar și mai târziu la Family sau susținându-l pe cel mic la una din categoriile sale de concurs.

Rocket Bike Fest 2017 – foto Brindusa Mutoiu

La final de competiție cei mici au fost răsplătiți pentru efortul depus la concurs, chiar dacă unii dintre ei, foarte amuzanți, nici nu și-au dat seama ce caută acolo. Iată podiumurile câștigătorilor ediției a 8a Rocket Bike Fest 2017. Rezultatele complete pot fi consultate pe pagina oficială a concursului.

Rocket Bike Fest 2017 – foto Brindusa Mutoiu

Fara pedale (Clasament General)

  1. 176 – Enachescu Radu
  2. 175 – Cojan Cristian
  3. 159 – Marasescu Patrik Florentin

Roti ajutatoare 3-6 ani (Clasament General)

  1. 167– Fratila Schipor Agata
  2. 302 – Grosu Paul
  3. 173 – Dragoi Levi-Andrei

Fara roti ajutatoare 3-5 ani (Clasament General)

  1. 170 – Anghel Vlad
  2. 306 – Popescu Cristian
  3. 166 – Grososiu Victor Alexandru

Fara roti ajutatoare 6-8 ani (Clasament General)

  1. 139 Alexandru Micata
  2. 293 Luca Pietruschevici
  3. 269 Arthur Crasmarelu

Fara roti ajutatoare 9-11 ani (Clasament General)

  1. 133 Andrei Horomnea
  2. 243 Calin Radu Costache
  3. 134 Mihai Horomnea

Family (2 ture / 12 km) (Clasament General)

  1. 16 Luca Bodareu (6-10 ani)
  2. 25 Alexandru Andrei Ilie (11-14 ani)
  3. 35 Calin Radu Costache (6-10 ani)

Juniori 12-18 ani (Clasament General)

  1. 203 Paul Ciprian Georgestu (15-18 ani)
  2. 261 Harpau Gabriel (15-18 ani)
  3. 232 Alin Toader (12-14 ani)

Hobby (Clasament General)

  1. 210 Antonio Vieru
  2. 82 Marius Cozmin Ditomozu
  3. 249 Ionut Mihailescu

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 + 16 =