Acum citesti
Sistemul X-Glide de la Sram

sram_xx_mainSram a lansat de curand prima sa linie de piese pentru Cross Country. Mai mult de atat, in aceasta linie sunt incluse 10 componente printre care si o furca.


Ne-am oprit asupra noului sistem revolutionar X-Glide, introdus de Sram in premiere pe nou lansata sa gama de piese. O sa vedem in acest articol de ce sistemul X-Glide permite schimbarea foilor instantaneu si de ce nu mai exista nicio diferenta de forta la actionarea manetei in functie de foaia schimbata, asa cum era pina in prezent.


sram_xx_1Cum puteti remarca in imaginea de mai sus, foaia creata de catre SRAM are doua puncte de „release” in plus fata de foile conventionale. Asta se traduce prin faptul ca exista mai multe zone pe foaie care coboara lantul. La fel, zonele de „pick-up” a foii, adica cele care ridica lantul de pe o foaie inferioara, au 8 zone fata de 4 zone oferite de foile clasice.


Toate acestea pentru a face schimbarea foilor ultra rapida, chiar si in momentul in care acestea se afla in sarcina. Asta inseamna ca in momentul in care pedalezi poti sa apesi cu aceeasi forta pedalele in momentul in care schimbi, fara sa mai auzi sunete si pocnituri ciudate.


O alta noutate este faptul ca la schimbarea foii, in maneta schimbatorului montata pe ghidon nu vei mai simti diferente de forte la actionarea acesteia. Pina in prezent, cand urcai lantul pe o foaie superioara, trebuie sa actionezi maneta schimbatorului cu o forta mult mai mare, decat atunci cand coborai lantul pe o foaie inferioara.


sram_xx_2Au fost eliminate deasemenea si problemele blocajului de lant intre foi, sau caderea acestuia de pe foi. In imaginea alaturata este comparat grafic sistemul de foi clasic cu noul X-Glide.


Producatorul a reusit sa creeze un produs super performant. Cat de durabil este acesta, doar timpul ne poate spune, insa din informatiile publicate de SRAM, putem concluziona ca este un agregat foarte rezistent si foarte durabil ce imbina perfect rezistenta sporita ( aluminiu si carbon ) cu o greutatea foarte scazuta.


Angrenajul cantareste doar 694 grame, ceea ce este aproape un record in aceasta gama.


Pentru mai multe informatii viziteaza site-ul producatorului : www.sram.com


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + fourteen =