Acum citesti
Sorin Parău – Race Report de la Ciucaș Enduro (2017)

Sorin Parău a fost prezent la Ciucaș Enduro, unde a obținut de altfel locul 2 la categoria 19+. Cu bune și cu rele, ne povestește cum a fost experiența din weekend în cele ce urmează. Îi dăm cuvântul.

Sambata, in prima zi am fost la recunoasterea traseelor, si cu toate ca traseele erau cam la fel ca si in anii trecuti, nu prea le-am retinut. M-am distrat foarte tare pe trasee in compania lui Calin, Flo, Dan, Gabor si Danik. Vreme buna, peisaje deosebite si trasee distractive cand te dai pe ele de fun. Dupa antrenamente am schimbat cauciucurile, iar dupa putin timp dorinta mi s-a implinit si a plouat zdravan.

Foto: Cristi Juravle

Duminica: ziua concursului

M-am trezit cam obosit, am fost la Carrefour in Brasov sa mananc cele mai bune sandwichuri si m-am indreptat spre Babarunca. Din cauza ploii, PS 2 a fost scoasa din concurs din motive de securitate. Nu mi-a placut prea mult asta cu toate ca scapasem de un push bike obositor. Am plecat in echipa cu Flo, Dan si Danik si asta a facut urcarile mai usoare.
Cu toate ca urcarea pana la PS1 a fost scurta,a fost suficienta sa ma incalzesc. Am luat startul in PS1 nestiind la ce sa ma astept dupa ploaia de noaptea trecuta. Am vrut sa pornesc tare, dar nestiind traseul prea bine, am inceput sa trag mai mult de frane decat trebuia insa am fost multumit de cum am mers.

PS3 era cea mai distractiva si asteptam cu nerabdare sa iau startul. In prima portiune am mers foarte tare dar cum am intrat in padure am incetinit pentru ca nu stiam traseul. Ma asteptam sa alunece mai tare dar a fost foarte ok.

Foto: Cristi Juravle

PS4 a fost foarte ciudata. Stiam ca este lunga, cu mult pedalat si foarte mult noroi, dar am mers ca si cum nu as fi vazut niciodata traseul. Am cazut o data, am iesit o data din traseu si m-am dat jos de pe bicicleta sa urc o panta care nu cred ca putea fi urcata pe bicicleta.

Cred ca Ciucas Enduro nu este un concurs de enduro ci un concurs de supravietuire si orientare turistica. Traseele au fost foarte prost marcate, existau o gramada de locuri unde puteai sa scurtezi poteca si atat timp cat nu este marcat cu banda poti sa faci asta legal.

Traseele fiind lungi iti trebuie mai multe ture sa le inveti, iar asta necesita mai multe zile. Eu nu rezist sa fac toate traseele de doua ori in aceeasi zi. In ritm de concurs mare parte din trasee nu sunt distrative, fara flow si foarte obositoare.

Foto: Cristi Juravle

Organizarea a fost buna, dar la fel ca si anul trecut la finalul PS3 linia de finish era altundeva decat locul unde a fost anuntata, iar fetele de la PS3 si PS4 care iti citeau cipul habar nu aveau cum sa tina statia de citit. Cat am stat acolo nu aveau un protocol prin care sa astepte si sa citeasca cipul fiecarui concurent in acelasi fel si in acelasi timp.

In rest m-am simtit bine, locul este superb, dar nu prea are nimic de-a face cu enduro. In final am obtinut un nesperat loc 2 de care sunt foarte multumit.

Imi pare rau ca Remus a facut pana ca altfel ar fi spulberat timpii nostri.

Felicitari Cezar pt victorie!

Material redactat de Sorin Parău

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 4 =