Acum citesti
Ștefan Chivu despre Teleferic Challenge 2017

În weekend am participat la o premieră pentru organizatorul Road Grand Tour și anume la prima ediție Teleferic Challenge disputată în Poiana Brașov. După cum toți știm Road Grand Tour organizează curse de sosea, așa cum și numele îi da de gol, însă de acestă dată Alex Ciocan a schimbat numele în Off Road Grand Tour și a organizat un concurs MTB foarte interesant.

Un loc 2 la categorie și un 6 la general pentru omul nostru, Ștefan Chivu. Bun!

Prima ediție a reușit să aducă peste 150 de participanți la start, aceștia alegând să parcurgă una, două sau trei ture de 20 de kilometri fiecare. Inițial traseul nu a părut să pună probleme mari participanților, dar la fața locului situația a fost alta. Urcări interminabile, coborâri pe drumuri de pădure pline cu pietre și rădăcini, porțiuni de asfalt de mare viteză plus soarele arzător deasupra poienii din Brașov.

La ora 10:00 startul a fost dat pentru tura lungă, urmat la fiecare 5 minute și de celelalte două trasee mediu, respectiv scurt. La nici 500 de metri de start am fost puși la treabă pe o urcare dificilă plină de rădăcini, care a făcut deja diferența între cei din fruntea plutonului. Următoarele zone din traseu fiind caracterizate de urcări lungi și abrupte dar și coborâri de mare viteză fie pe piatră, fie pe iarbă.

Impossible is nothing.

În cursa cea mai importantă, adică cea de pe traseul lung, Alexandru Stancu purta o luptă roată la roată cu Valentin Roșoagă. Dacă cei trei se aflau destul de aproape unul de celalalt în cea de-a doua tură, Alexandru Stancu a decis să apese mai tare pe pedale și să ia avans față de adversarii săi. În final membrul echipei Dinamo Bikexpert Racing Team a câștigat în fața adversarului său direct din echipa NoMad Merida CST, Valentin Roșoagă. Cei doi au fost urmați de juniorul Carcover Racing Team, Raul Sînza.

Referitor la organizarea concursului, aceasta a fost una exact cum mă așteptam, foarte bună! Marcajul pe traseu a fost vizibil, 3 puncte de alimentare pe un traseu de 20 de kilometri, o festivitate de premiere ținută de maestrul Alex Ciocan și la final o porție de Gulaș incredibil de bună. Aș vrea să menționez un singur minus, acela fiind lipsa unui cronometraj intermediar, care a dus la anumite discuții între cicliști referitor la parcursul integral al traseului.

Lupta dintre Stancu și Roșoagă s-a finalizat…
… astfel! Ca fapt divers: salutări, Elisei! 🙂

Mulțumesc Alex Ciocan pentru experiența din acest weekend, promit că o să mă întorc cu drag și în anii următori.

Material redactat de Ștefan Chivu

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × one =