Strava a eliminat segmentele de coborâre din funcţia Live Segments

0

Segmentele de coborâre de pe Strava cu pantă mai mare de -0.25% nu vor mai fi afişate cu funcţia Live Segments, acestea însă nu dispar de pe Strava. De asemenea, se vor putea crea în continuare segmente noi de coborâre.

Strava Live Segments este o funcţie accesibilă doar celor ce plătesc abonament. Cu această funcţie, cicliştii sunt anunţaţi când se apropie de începutul unui segment iar dacă îl parcurg, sunt informaţi în timp real de locul în clasament şi timpul necesar pentru a depăşi recordul personal sau recordul absolut.

Valoarea mică de -0.25% face ca absolut orice segment de coborâre să fie afectat. Cei ce vor simţi modificarea sunt doar cei ce folosesc această funcţie.

Motivul pentru care s-a luat această decizie este în mod evident siguranţa, atât pentru ciclist cât şi pentru alte persoane. Coborârile implică viteze mari şi necesitatea atenţiei sporite iar Strava Live tentează ciclistul să stea cu privirea pe computer.

Tema anti-segmente de coborâre pe Strava e mai veche, de exemplu nu se mai trimit email-uri automate de informare pentru cei ce pierd un segment de coborâre.

Nu se pune momentan problema eliminării totale a segmentelor de coborâre de pe Strava, cel puţin nu atâta timp cât nu există profile diferite pentru MTB, dar dacă profilul MTB o să apară există şansa reală şi ca segmentele de coborâre să fie eliminate.

 

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCommencal Meta AM29 Sram Edition: armă albă
Articolul următorFizik oferă câte o ghidolină pentru fiecare tip de utilizare
Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ