Acum citesti
Trei tipuri şi jumătate de distracţie

Ne place natura, ne plac munţii, ne place sportul, ne place să facem tot felul de nebunii de care să ne aducem aminte peste mulţi ani de zile. Iată că cei de la Teton Gravity Research au venit cu o idee de clasificare a acestor nebunii în… 3,5 categorii. Ceva amuzant numai bun de weekend!

Tippie-by-Margus-RigaCategoria 1:

Distracţii care sunt amuzante şi plăcute pe tot parcursul lor, 100% fun şi distracţie, care ne lasă cu amintiri super plăcute. Aici se includ în general zilele de DH, freeride sau efectiv cele de coborâre cu MTB-ul prin bikepark, prin zone deservite de telecabine. Să urci cu cabina în Poiana Braşov şi apoi să coborî inapoi la maxim prin pădure. Ce poate fi mai fun? Iar iarna putem vorbi de schi în condiţii perfecte, după o ninsoare, prin zăpadă de 1 m. Tot cu telecabina.

Imogen-Long-stage-700x466Categoria 1,5:

Aici intră în general turele cu coborâri şi pasaje foarte faine, dar unde mai trebuie să ducem bicicleta în spate câteva ore, să urcăm pante abrupte. În princpiu, să ne chinuim câteva ore dar să fim răsplătiţi apoi cu alte ore de distracţie. Treburile sunt pe jumătate: jumătate din timp ne distrăm, jumătate suferim. Amintirile sunt în general plăcute. Iarna putem include aici turele unde urcăm pe piei de focă pe un vârf pentru a ne da apoi la vale pe zăpadă neatinsă.

race-road-bicycle-widescreen-high-resolution-wallpaper-download-bicycle-images-freeCategoria 2:

Astea sunt distracţiile care sunt nasoale pe tot parcursul lor, care ne chinuie permanent, dar de care ne aducem aminte cu plăcere după aceea şi abia aşteptăm să le refacem. Cum ar fi să alergi un maraton. Sau un concurs de şosea de 200 km pe plat. Chin permanent, efort, dar cu satisfacţie mare după aceea şi cu amintiri frumoase.

parcurs-1Categoria 3:

Aici se includ acele activităţi care sunt nasoale şi grele pe tot parcursul lor, dar pe care după ce le terminăm ne jurăm că nu o să le mai facem absolut niciodată. Aici intră chestiuni ratate, cum ar fi o expediţie eşuată la Polul Nord, misiunea Apollo 13, dar şi o tură mult prea grea cu bicicleta prin munţi care s-a lăsat cu extragere cu Salvamont-ul. Sau cu un accident de toată frumuseţea şi câteva luni petrecute la ortopedie. Sau care s-a terminat iarna îngropat de avalanşă şi scos de acolo în ultimul moment. Sau Prima Evadare după trei zile de ploaie…

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + 11 =