Acum citesti
Trek Boone Laatste Ronde: bicicleta de retragere a lui Sven Nys

Sven-Nys-Trek-Boone-Cyclocross-bike-retired-last-ride-3A devenit comun obiceiul ca atunci când un mare ciclist se retrage din activitate, sponsorii să pregătească nişte echipament special pentru această ocazie. În lumea ciclocrosului probabil cea mai mare legendă este Sven Nys, recent câştigător al celui de-al 50-lea titlu într-o etapă de Cupă Mondială. Acesta a decis să se retragă din activitate în martie, la finalul sezonului. Nu va părăsi totuşi lumea ciclismului, el cumpărând echipa Telenet-Fidea al cărei director sportiv va fi în continuare.

Bicicleta Trek Boone personalizată pentru retragerea sa a fost folosită la câştigarea celui de-al 50-lea titlu. Cadrul vopsit în galben aprins are numeroase referinţe la Sven, echipa sa Crelan AA Drink şi la faptul că este ultima lui tură (Laatste Ronde). Cadrul include şi sistemul de amortizare Trek IsoSpeed Decoupler. De asemenea, chiar şi baieurile Dugast Rhino de 33 mm sunt incripţionate cu numele său.

Bicicleta este echipată acum cu frâne pe disc hidraulice Shimano RS 785 cu discuri Ice Tech de 140 mm la ambele roţi. Chiar şi axul bolt thru din faţă este inscripţionat SVEN VTH. În spate bicicleta are QR clasic.

Bicicleta este echipată cu ghidonul cu pipă integrată Bontrager XXX cu pipa de 110 mm şi ghidoul de 44 cm pe care sunt montate manetele electronice/hidraulice Shimano ST-R785 Di2. Şaua este modelul Bontrager Serano RXL.

Transmisia este Dura Ace Di2 şi include un angrenaj cu braţe de 172.5 mm cu foi de 39/46, foaia mare de 46 având inscripţia „Shimano Prototype”. Şi pedalele sunt prototipuri de la Shimano care se aseamănă mult cu XTR M9000. Caseta este Dura Ace cu 11 pinioane de 11-28.

După cum se vede, bicicleta este chiar cea folosită şi a fost spălată de multe ori sub presiune, lucru care explică lipsa unor litere de pe roţile Bontrager Aeolus D3. Aş putea adăuga că aşa se spală o bicicletă, îmi pot doar închipui cum arăta plină ochi de noroi.

Îi dorim şi noi succes lui Sven în ultimul său sezon şi o „pensionare” plăcuta!

sursa: bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + nine =